Alpine blij met eerste punt na Grand Prix van Miami

alpine auto miami

Alpine heeft het eerste punt van het seizoen binnengehaald. Esteban Ocon wist tijdens de race in Miami op een tiende plek te finishen. Pierre Gasly is ook tevreden met een twaalfde plek na een ongelukkige Virtual Safety Car.

Na een goede sprintrace op zaterdag, waar Gasly met een negende plek net geen punten scoorde, was het Franse team vol gefocust op de kwalificatie voor de race van zondag. Met een vijfde plek van Gasly in Q1 leek het de goede kant op te gaan. In Q2 kwamen beide coureurs alleen niet verder dan een twaalfde en dertiende startplek, toch hdden ze vertrouwen in de race op zondag. Tijdens de hoofdrace was de pace erg goed van het team. Ocon won door een pitstop onder de VSC veel tijd en kwam vlak achter zijn teamgenoot Gasly terecht. Ocon wist hem in te halen en mede door een inhaalactie op Hülkenberg en de voorvleugelschade bij Piastri kon de Fransman zo naar een punt rijden. "Wat een race. Ik gaf de hele race lang de volle 110 procent, elke ronde was het pushen", verklaart Ocon na afloop tegenover F1.com

Toch vindt de Alpine-coureur dat ze toch niet helemaal tevreden kunnen zijn. "We kunnen niet honderd procent teveden zijn, want het is maar één punt. We moeten deze baby-stapjes vooruit blijven zetten. Maar als we kijken waar we waren in Bahrein, negentiende en twintigste geloof ik, goed gedaan van het team voor het houden van geloof, gemotiveerd blijven en het verbeteren van de auto, want vandaag zijn we eindelijk met resultaat uit het weekend gekomen", aldus Ocon. 

 

Ongelukkige VSC weerhoudt Gasly van punten

Gasly kende een goede start in Miami en reed de eerste stint op het randje van de punten. De Fransman was een van de eersten die zijn pitstop maakte en door de Virtual Safety Car verloor hij veel tijd ten opzichte van andere coureurs. "Jammer van de VSC. We hadden de strategie om de voorste van de twee auto's vroeg te laten stoppen en de achterste door te laten rijden tot een Safety Car", legt de Alpine-coureur uit tegenover F1.com. "Helaas vielen de punten aan de verkeerde kant voor mij vandaag, maar voor het team is het een punt. Fantastisch werk door het team, het laat zien dat we stappen vooruit aan het zetten zijn. Een goede motivatie voor het team en hopelijk komt het geluk naar ons de volgende keer."

Lees ook: Aston Martin met updates naar Imola: "Cruciaal voor de rest van het seizoen"

Lees ook: Olav Mol over overwinning Norris: "Fantastisch voor de sport"

Lees ook: Gemixte gevoelens bij Mercedes na GP Miami

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden