Alpine optimistisch na kwalificatie in Monaco: beste resultaat van het seizoen

BWT Alpine F1 Team - 2024 Formula 1 Monaco Grand Prix, Saturday

Voor het eerst dit seizoen weet Alpine Q3 te behalen in Monaco. Pierre Gasly rijdt zijn auto naar de tiende positie. Ocon wordt verslagen door zijn teamgenoot en haalt Q3 niet. Hij zal de race op zondag vanaf de elfde plaats starten.

Het weekend in Monaco begon moeizaam voor Alpine. Zowel Pierre Gasly als Esteban Ocon hadden in de eerste training problemen met hun auto. Een teleurstellende dag voor de Franse coureurs. De zaterdag verliep beter. Voor het eerst dit seizoen weet het team met Pierre Gasly Q3 te behalen. Een stap vooruit voor de renstal. “Het was ongelooflijk, de eerste keer dat we Q3 haalden dit jaar voor het team en we wisten dat dit een circuit vol kansen is,” benadrukt Gasly in zijn gesprek met Formula 1 na afloop van de kwalificatie. “Ik ben erg blij dat we vooruitgang boeken. Helaas ging ik in Q3 iets te ver en raakte ik de muur in de chicane, waardoor ik met een lekke band geen goede ronde kon rijden. Maar al met al geeft het een goed gevoel om terug in Q3 te zijn.”

Momenteel staat Alpine met slechts één punt op de achtste plaats in het kampioenschap. Gasly start de race in Monaco vanaf de tiende positie en hoopt hiermee punten te kunnen scoren. “We weten hoe belangrijk de zaterdag is in Monaco. We hebben onszelf in een geweldige positie geplaatst voor de race, daar ben ik blij mee. We hebben vandaag een goede prestatie neergezet en nu richten we ons op morgen om ervoor te zorgen dat we punten kunnen scoren.”

 

 

Net geen Q3 voor Ocon

Ocon haalde Q3 net niet, omdat Gasly in de laatste ronde van Q2 een betere rondetijd reed en hem daarmee in de drop zone duwde. Een tegenvallend resultaat voor Ocon. “Het is behoorlijk frustrerend, maar het is echt mijn eigen fout,” vertelt de Fransman bij Formula 1. “We hadden als team de snelheid om Q3 te behalen en waarschijnlijk dicht bij de top 5 te eindigen, 6e of 7e. Helaas maakte ik een fout in bocht 1 en was mijn ronde verpest, terwijl we bijna door waren. We gebruikten slechts één set banden in Q2, dus dat laat zien hoe goed de snelheid was.” Vanaf de elfde positie en net achter zijn teamgenoot verwacht Ocon, evenals Gasly, punten te kunnen scoren in de race op zondag. “We bevinden ons in een kansrijke positie, we kunnen vooruit proberen te gaan en kijken waar we uitkomen. Op dit moment staan we in een positie om morgen punten te scoren en dat gaan we proberen te doen.”

 

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Monaco

Lees ook: Lando Norris tevreden met P4 in Monaco: "Beter dan verwacht"

Lees ook: Mercedes boekt vooruitgang: coureurs tevreden na kwalificatie in Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden