Alpine optimistisch over kansen eerste weekend

14 mrt 2022 door Patrick Wuite
10-saturday-monza

Alan Permane, de sportief directeur van het team van Alpine, is positief gestemd over de A522 na twee positieve testdagen in Bahrein en denkt dat Q3 halen komend weekend een realistisch doel is voor het Franse team. 

In Barcelona tijdens de eerste testweek ging het niet helemaal van het leien dakje bij Alpine. Na een hydraulisch probleem in de ochtendsessie van de derde en laatste dag in Spanje kon Esteban Ocon niet meer in actie komen in de middag en dus kwam Alpine met het nodige huiswerk naar Bahrein. Na een ietwat moeizame eerste dag ging het de laatste twee dagen een stuk beter, ziet ook Alan Permane. 

"Wij waren niet bezorgd. Ik weet niet of mensen het geloven, maar er was intern geen paniek. We weten niet hoe de rangorde eruit gaat zien komend weekend, maar we doen mee. Ik zeg niet dat we gelijk pole pakken, maar ik hoop dat we in ieder geval meedoen om Q3 in te geraken", tekende Permane op aan de Spaanse krant AS.

 

Porpoising

Ook Alpine heeft last gehad van het welbekende porpoising, maar Permane zegt dat Alpine weet hoe ze er vanaf kunnen komen. "We weten nu waarom het gebeurt, hoe we het kunnen tegenhouden en we weten wanneer het ons sneller of langzamer maakt", besluit de Brit. 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Otmar Szafnauer over vertrek Aston Martin

Lees ook: Lando Norris: Williams en Haas bij middenveld aangesloten

14 mrt 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen