Lando Norris: Williams en Haas bij middenveld aangesloten

door Tim Koenders
Header liveblog 1 Bahrein

Lando Norris verwacht na de laatste testdag dat Williams en Haas de stap naar het middenveld hebben gemaakt. Norris had een drukke testweek door de positieve coronatest van zijn teamgenoot. De Brit verwacht niet dat Daniel Ricciardo daardoor een grote achterstand heeft opgelopen.

Norris kan terugkijken op een drukke testweek. Daniel Ricciardo testte positief op het coronavirus en moest dus toekijken. Norris moest zijn teamgenoot vervangen en reed op de slotdag van de wintertest negentig ronden in Bahrein. Fysiek vond Norris het niet heel zwaar. Het zwaarste was volgens de McLaren-coureur de temperatuur. Daarnaast verwacht de Brit niet dat Ricciardo veel achterstand opgelopen heeft door de gemiste tijd in de auto. “Tuurlijk heeft hij wel een kleine achterstand opgelopen maar ook niet heel veel hoor. We praten hem vanavond goed bij zodat hij zich voor kan bereiden op volgende week.” Dat liet Norris weten tegenover Grand Prix Radio.

 

Strijden met Haas

Norris kijkt niet geheel positief terug op de laatste testdag. “We hadden ons liever wat extra gefocust op de langere runs. Maar we hebben zeker stappen gemaakt en weer veel geleerd. Over het algemeen ziet het er wel goed uit.” De Brit met startnummer vier kan nog moeilijk inschatten waar iedereen zal staan. Hij verwacht dat het allemaal dicht bij elkaar zal zitten. “Iedereen ziet er snel uit. Je hebt de top drie en daarna denk ik alle andere teams. Ook Haas ziet er erg indrukwekkend uit, we moeten ons voorbereiden om tegen ze te racen.”

Lees ook: Pierre Gasly tevreden na testdagen, verbaasd over vorm Mercedes

Lees ook: Kevin Magnussen: "F1 is de real deal"

Lees ook: Christian Horner blij met betrouwbaarheid RB18

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen