Alpine strikt twee talenten voor opleiding

3639737

Alpine heeft haar jeugdopleiding versterkt met de komst van twee talenten. Jack Doohan en Olli Caldwell, die vorig jaar allebei in de Formule 3 reden met wisselende successen, maken nu onderdeel uit van de academie van het Franse team.

Jack Doohan, zoon van vijfvoudig MotoGP-wereldkampioen Mick Doohan, werd in 2021 de vicekampioen in de Formule 3, achter Red Bull-protegé Dennis Hauger. Hij won vorig seizoen vier races voor het team van Trident en stond zeven maal op het podium. In Saoedi-Arabië maakte hij zijn debuut in de Formule 2 voor het Nederlandse raceteam MP Motorsport en werd hij in de tweede sprintrace knap vijfde. Aankomend seizoen komt hij uit voor het team van Uni Virtuosi, die vorig jaar tweede werden in het constructeurskampioenschap achter Prema. 

Olli Caldwell is ook gestrikt door de Franse renstal. De 19-jarige Brit won in 2021 de tweede sprintrace in Spanje in de Formule 3, stond vier keer op het podium en besloot het seizoen als achtste. Net als Doohan komt Caldwell aankomend seizoen uit in de Formule 2, waar hij voor het team van Campos gaat rijden. 

Alpine

Veel talent

Met de komst van Caldwell en Doohan beschikt Alpine nu over nog meer talenten, want ook Victor Martins, Caio Collet (actief in de Formule 3), Christian Lundgaard (IndyCar) en Oscar Piastri (Formule 2-kampioen en reservecoureur) maken onderdeel uit van de jeugdopleiding van het Franse team, maar vooralsnog stroomt er geen talent door naar de Formule 1. 

Lees ook: AlphaTauri haalt doek van AT03

Lees ook: Max Verstappen wint virtuele 12-uurs race van Bathurst

Lees ook: Aston Martin AMR22 maakt debuut op Silverstone

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden