Alpine vertrekt puntloos uit Monza: Meer van verwacht

Fernando Alonso op de grid Spanje 2022

Het was een teleurstellend weekend voor Alpine. Tijdens de Grand Prix van Italië wist het Franse team geen punten binnen te halen. Esteban Ocon finisht als elfde, terwijl zijn teamgenoot Fernando Alonso niet eens de eindstreep haalt.

Met een vanaf de zesde positie startende Fernando Alonso, hoge topsnelheden van de Alpine en veel concurrenten met gridstraffen, leek het op voorhand een mooi weekend te worden voor de nummer vier in het constructeurskampioenschap. Technische problemen zorgden ervoor dat Alonso de streep niet haalde, Ocon had simpelweg niet de snelheid om zijn weg naar voren te vinden.

 

Uitvalbeurt

"Er was iets mis met de motor. De ERS verbruikte enorm op het rechte stuk. Daarna hadden we nog meer problemen met de auto, waardoor we uitvielen. Ik weet nog niet of de motor onbruikbaar is voor de rest van het seizoen", aldus Alonso. In ronde 32 moest de Spanjaard noodgedwongen naar binnen, maar volgens de man uit Oviedo was punten scoren vandaag sowieso lastig geweest. "We waren maximaal tiende geworden vandaag. We hadden veel verwacht van dit weekend, maar we waren gewoon niet snel genoeg."

Moeite met gridstraffen

Zijn teamgenoot Esteban Ocon die één positie tekort kwam voor punten kijkt anders naar de race. "We hebben helaas net geen punten gehaald, maar de snelheid was niet verkeerd. We hadden wat pech met auto's voor ons waardoor ik veel tijd verloor", zo laat hij weten tegenover F1.com. Hij denkt dat ook de gridstraffen een rol hebben gespeeld dit weekend: "Zonder gridstraffen hadden we met beide auto's punten gescoord, het is jammer dat we uiteindelijk puntloos hier vertrekken", aldus de man uit Évreux.  

 

Lees ook: Max Verstappen wint op Monza: Het heeft even geduurd

Lees ook: Charles Leclerc: Niet tevreden over verloop van de race

Lees ook: De Vries pakt punten bij F1-debuut, Verstappen wint GP

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden