Andreas Seidl ruilt McLaren in voor Sauber Group

door Anouk Ros
Seidl

Andreas Seidl vertrekt bij McLaren en gaat aan de slag als CEO bij Sauber Group. Hij neemt hierbij enkele taken over van Frédéric Vasseur, waarvan vanmorgen het vertrek werd aangekondigd. 

Andreas Seidl is sinds 2019 actief als teambaas voor McLaren. Na vier seizoenen bij het Britse team maakt hij de overstap naar Sauber Group, beter bekend als het Formule 1-team van Alfa Romeo. Vanmorgen is bekend geworden dat Vasseur opstapt als teambaas bij Alfa Romeo en deze taak gaat vervullen bij het team van Ferrari. Seidl maakt dus de overstap naar Alfa Romeo. Hier neemt hij enkele taken over van Vasseur, maar hij zal niet in actie komen als teambaas.

Hoge verwachtingen

Seidl is erg enthousiast over dit nieuwe avontuur: "Ik kan niet wachten om bij het team aan de slag te gaan en samen met alle collega's van de Sauber Group te werken aan de ambitieuze doelen die we samen hebben gesteld. Ik wil Finn Rausing en iedereen van de Sauber Group bedanken. Ik kijk ernaar uit om hun vertrouwen te belonen met mijn werkzaamheden." De voorzitter van Sauber, Finn Rausing, kijkt ook uit naar de samenwerking met Seidl. "Het is me een waar genoegen om Andreas Seidl weer in Hinwil te verwelkomen als CEO van de Sauber Group. De ervaring van Adreas is ongeëvenaard en hij brengt de Sauber Group een duidelijk inzicht in wat nodig is om duurzaam succes te bereiken", aldus Rausing.

Lees ook: Luister de halve finales van het WK-voetbal bij Grand Prix WK Radio

Lees ook: Frédéric Vasseur wordt nieuwe teambaas van Ferrari

Lees ook: Frédéric Vasseur verlaat Alfa Romeo na zes jaar

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden