Frédéric Vasseur wordt nieuwe teambaas van Ferrari

Scuderia Ferrari Fréderic Vasseur

Frédéric Vasseur wordt nieuwe teambaas van Ferrari. Vanaf 9 januari 2023 start hij zijn functie bij het team. Hij geeft aan erg blij te zijn met deze kans. Daarbij gaat Vasseur weer werken met een oude bekende van hem.

Eerder deze ochtend werd aangekondigd dat Vasseur vanaf jaunari 2023 niet langer meer in dienst is van Alfa Romeo. De functie van Mattia Binotto bij Ferrari stond al maanden op losse schroeven. Het was dan ook geen verrassing dat zijn vertrek eerder deze maand bekend werd gemaakt. Al snel werd de naam van Vasseur genoemd als opvolger bij het Italiaanse team, maar bevestigd werd het nog niet. Nu kunnen we met zekerheid zeggen dat Vasseur de nieuwe teambaas wordt van Ferrari. Over ervaring voor deze functie beschikt de Fransman wel. De afgelopen zes jaar was hij teambaas bij Alfa Romeo, voorheen Sauber. En daarvoor was hij actief als teambaas bij Renault, voordat hij werd opgevolgd door Cyril Abiteboul.

Herenigd

Vanaf komend seizoen ontfermt Vasseur zich over Ferrari, met coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz. Vasseur en Leclerc zijn geen onbekenden van elkaar. De twee maakten samen hun debuut bij Sauber in 2017. Leclerc heeft zich al een aantal keer positief uitgelaten over de kwaliteiten van Vasseur als teambaas. Nu vinden de twee elkaar dus weer terug en daar lijken beide partijen erg enthousiast over.

vasseur en leclerc sauber

Nieuwe kans

Vasseur is erg enthousiast over de functie bij zijn nieuwe team, waar hij ook aandacht besteedt aan de fans: "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het getalenteerde en werkelijk gepassioneerde team in Maranello en om onze Tifosi over de hele wereld tevreden te stellen." Maar niet alleen Vasseur is blij met zijn nieuwe avontuur. Ook Benedetto Vigna, directeur bij Ferrari, is blij met de nieuwe kracht binnen het team: "Gedurende zijn carrière heeft hij met succes zijn technische krachten als een getrainde ingenieur gecombineerd met een consistent vermogen om het beste in zijn coureurs en teams naar boven te halen. Dit is wat we nodig hebben om Ferrari met nieuwe energie vooruit te helpen."

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Zo werkt de Dakar Rally'

Lees ook: Toto Wolff: 2022 was een leerproces

Lees ook: Carlos Sainz: Kampioenschap wordt steeds spannender

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden