Toto Wolff: 2022 was een leerproces

door Tim Koenders
Toto Wolff Belgie Spa

Toto Wolff zegt dat het team veel geleerd heeft in 2022. De auto was lang niet zo goed als eerdere seizoenen dus moest het team alle zeilen bijzetten om nog een race te kunnen winnen.

Sinds 2014 wist Mercedes alle constructeurstitels te winnen. In 2022 kwam hier eindelijk verandering in. Red Bull ging het beste om met de nieuwe reglementen en won beide kampioenschappen. Het team van Mercedes was in de openingsfase van het seizoen het derde team. Het team had vooral problemen met porpoising, het stuiteren op het rechte stuk. Het team hield vertrouwen en wilde minimaal een race winnen in 2022. Tijdens de laatste raceweekenden zat het Duitse team er alweer beter bij. George Russell domineerde in Brazilië en wist de enige overwinning voor het team in 2022 te pakken.

Russell wint GP Brazilie

Achterin collectie

Toto Wolff zegt veel geleerd te hebben in 2022. “De leercurve met deze auto was enorm. Het goed begrijpen van de aerodynamica veranderde stapsgewijs. Het was echt een leerproces. Ik zal nooit vergeten dat deze auto de Grand Prix van Brazilië domineerde.” Dat liet de teambaas van Mercedes weten volgens Motorsport.com. “De W13 krijgt een speciale plek in onze collectie, waarschijnlijk ergens achterin.”

Lees ook: Horner niet verrast door exit Binotto

Lees ook: Pierre Gasly: Meer races zorgen voor meer strafpunten

Lees ook: Nico Rosberg: Mercedes blijft ook in 2023 achter

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden