Horner niet verrast door exit Binotto

Ferrari Mexico 2022

Christian Horner is niet echt verrast dat Mattia Binotto is vertrokken bij Ferrari, maar Horner ontkent dat hij interesse heeft om Binotto op te volgen bij Ferrari. "Mijn commitment ligt bij Red Bull."

Binotto nam een week na de laatste wedstrijd van 2022 ontslag en diverse namen passeerden sindsdien de revue voor de opvolging van de in Zwitserland geboren Italiaan. Fred Vasseur, Ross Brawn, Andreas Seidl, Antonello Coletta en ook Christian Horner, die naar eigen zeggen geen interesse heeft om de teambaas van Ferrari te worden. "Mijn toewijding ligt gewoon bij Red Bull. Ik ben er sinds het begin bij en voel me enorm betrokken", vertelt Horner aan Sky Sports News.

Echt verrast is Horner ook niet dat Binotto is vertrokken. "Uiteindelijk beslist Ferrari en is het lastig voor hem, maar ze hadden een geweldige auto dit jaar. Ze waren enorm competitief. Het wordt ook de zesde teambaas bij Ferrari sinds ik aan het roer sta bij Red Bull. Dat is best wel bijzonder", aldus Horner.

Binotto Horner 2019

2023

Voor Red Bull was 2022 misschien wel het beste jaar ooit in de Formule 1, met 17 zeges, 8 pole positions en het winnen van de beide wereldtitels, maar Horner rekent op een uitdagend 2023. "Mercedes zal zeker sterker zijn volgend jaar. Russell heeft het fantastisch gedaan, heeft Hamilton verslagen, maar Lewis gaat volgend jaar natuurlijk ook heel sterk zijn. En Ferrari mag je natuurlijk ook niet onderschatten, als zij progressie maken", besluit de teambaas van Red Bull.

Lees ook: Michael Bleekemolen en Meindert van Buuren te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Oud-Formule 1-coureur Patrick Tambay (73) overleden

Lees ook: Ferrari: Charles Leclerc versus Carlos Sainz

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden