Carlos Sainz: Kampioenschap wordt steeds spannender

door Tim Koenders
Carlos Sainz P3 België 2022

Carlos Sainz denkt dat de strijd om het kampioenschap de komende jaren alleen maar spannender gaat worden. Door de nieuwe reglementen was het gat tussen de teams afgelopen jaar misschien wat groter maar de Spanjaard denkt dat het alleen maar kleiner wordt.

Het Formule 1-seizoen van 2022 stond in het teken van de nieuwe reglementen. Deze zouden ervoor moeten zorgen dat auto’s elkaar makkelijker konden volgen. De hoop was ook dat er meer teams mee konden doen om de overwinning. Dat de strijd om het kampioenschap in 2022 niet zo spannend zou gaan worden als in 2021 had iedereen wel verwacht. Zo’n jaar valt bijna niet te overtreffen. Toch was het kampioenschap in 2022 wel heel snel beslist. Max Verstappen brak het record voor meeste overwinningen in een seizoen en wist de titel in Japan al veilig te stellen. Carlos Sainz denkt dat het de komende jaren steeds spannender wordt in de Formule 1.

Sainz Perez Miami

Inhalen mogelijk

“De gaten tussen de teams zijn op dit moment nog best wel groot. Wanneer we langer met dezelfde reglementen rijden zullen de kampioenschappen spannender en spannender worden.” Dat liet de Ferrari-coureur weten volgens Formula 1. Sainz is wel blij met de nieuwe reglementen. “We gaan wel echt de goede kant op. We hebben meer inhaalacties gezien en ook op plekken waar het eerder bijna niet kon.”

Lees ook: Horner niet verrast door exit Binotto

Lees ook: Pierre Gasly: Meer races zorgen voor meer strafpunten

Lees ook: Nico Rosberg: Mercedes blijft ook in 2023 achter

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden