Frédéric Vasseur verlaat Alfa Romeo na zes jaar

door Anouk Ros
Frederic Vasseur / Alfa Romeo / 2021

Frédéric Vasseur verlaat het team van Alfa Romeo vanaf januari 2023. De teambaas heeft zes succesvolle jaren gekend bij het team. Naar alle waarschijnlijkheid is de rol van teambaas bij Scuderia Ferrari voor hem weggelegd.

In de verklaring van Alfa Romeo komt naar voren wat Vasseur bereikt heeft voor het team. Dankzij hem strijden de coureurs momenteel mee voor de punten, iets dat zes jaar geleden niet te bedenken was. Niet alleen de prestaties, maar ook het team zelf heeft hij laten groeien. Onder toezicht van Vasseur heeft het team een hoog aantal nieuwe werknemers binnengehaald. Dit leidde tot toenemend vertrouwen in het team.

Alfa Romeo Racing - Frédéric Vasseur

Mooie jaren

Vasseur kijkt tevreden terug op zijn tijd bij Alfa Romeo: "Nu ik me opmaak om mijn avontuur bij Alfa Romeo F1 Team ORLEN te beëindigen, kijk ik met plezier terug op deze zes jaar samen." Daarbij geeft hij toe dat hij het team altijd zal aanmoedigen en hij hoopt de coureurs snel aan de to te zien. "Dit team zal altijd als thuis voelen en ik zal het overal waar ik kom aanmoedigen. Ik heb zoveel geleerd tijdens mijn tijd als directeur en teambaa. Ik weet dat Alfa Romeo steeds sterker zal worden en ik kijk ernaar uit om ze de komende jaren aan de top van de competitie te zien staan", aldus de Fransman.

Verdere carrière

Na de aankondigingen van Mattia Binotto en Jost Capito, is het nu aan Vasseur zjn team te verlaten. De geruchten gaan al even rond dat hij de functie van Binotto van Ferrari zou overnemen. En met deze aankondiging wordt dat alsmaar waarschijnlijker. Het is nog niet duidelijk wie de plek van Vasseur overneemt. 

Lees ook: F1 aan Tafel: 'Zo werkt de Dakar Rally'

Lees ook: Toto Wolff: 2022 was een leerproces

Lees ook: Carlos Sainz: Kampioenschap wordt steeds spannender

door Anouk Ros

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden