BREAKING: Jost Capito weg bij Williams

door Tim Koenders
Jost Capito Williams Racingjpg

Jost Capito is aankomend Formule 1 seizoen niet meer de teambaas van het team van Williams. Dat liet het team via een statement op maandagavond weten. Wie de vervanger gaat worden is nog niet duidelijk.

Williams is al jaren niet meer wat het ooit geweest is. Het team dat al negen constructeurstitels op haar naam heeft rijdt de laatste jaren achterin het veld. Na een beter jaar in 2021 eindigde het team afgelopen seizoen weer onderaan in het constructeurskampioenschap. De afgelopen twee jaar stond het team onder leiding van Jost Capito. De Duitse teambaas wist de weg naar voren niet te vinden en moet na twee jaar afscheid nemen bij het team van Williams.

Enorme eer

Het team van Williams maakte op maandagavond officieel bekend dat het op zoek gaat naar een nieuwe teambaas voor 2023. Wie de nieuwe teambaas gaat worden is nog niet duidelijk. Jost Capito laat in het statement weten dat hij het een enorme eer vond om voor het team te werken. “Ik kijk ernaar uit om het team de komende jaren te volgen.”

De verwachting is niet dat dit de laatste baan in de Formule 1 voor Capito was. Hij zou zijn zinnen hebben gezet op een rol als teambaas bij het nieuwe team van Audi.

Lees ook: Horner niet verrast door exit Binotto

Lees ook: Pierre Gasly: Meer races zorgen voor meer strafpunten

Lees ook: Nico Rosberg: Mercedes blijft ook in 2023 achter

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden