Andreas Seidl: teams verantwoordelijk voor gat in regels

Daniel Ricciardo Japan 2022

McLaren-teambaas Andreas Seidl denkt dat de Formule 1-teams verantwoordelijk zijn voor het gat in de regels dat ervoor zorgde dat volledige punten werden uitgedeeld ondanks dat er slechts 28 rondes waren afgelegd.

Na de farce vorig jaar bij de Grand Prix van België waar er slechts twee rondes achter de Safety Car werden afgelegd, gingen de Formule 1-teams, de FIA en de FOM met elkaar om tafel om een herhaling van die wedstrijd te voorkomen. Er zijn nieuwe regels gekomen, maar dat gaat uitsluitend over races die stil worden gelegd en niet meer verder kunnen. Afgelopen zondag ging de wedstrijd later van start, door slechte omstandigheden en liep de tijd af. Er werden slechts 28 van de oorspronkelijk 53 rondes afgelegd en daardoor dachten de teams en de coureurs, onder wie de nieuwbakken tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen, dat er een andere puntentelling zou gelden, maar al snel bleek dat de wedstrijdleiding volledige punten uitdeelde en niet halve punten of driekwart van de punten. Verwarring alom dus. Er zit een gat in het reglement, maar als het aan Andreas Seidl ligt verdwijnt deze loophole in de regelgeving snel.

Daniel Ricciardo en Andreas Seidl op de grid voor de race Imola 2022
Foto: McLaren Media Centre

Verantwoordelijkheid

"Dit was niet de bedoeling na België vorig jaar. Je zou dus nu zelfs na twee racerondes volledige punten krijgen en dat hoort wat mij betreft niet. Alle teams, inclusief McLaren, hebben hier over heen gekeken. Voor nu heb ik er vrede mee, maar we moeten hier wel over gaan praten en het veranderen", stelt de Duitser in gesprek met Motorsport Week. "Ik voel me hier medeverantwoordelijk voor en dus gaan we deze winter weer met de FIA om de tafel en hoop ik dat we snel van deze loophole af zijn", aldus de McLaren-teambaas.

Lees ook: Race Gemist F1-Japan: commentaar Olav en Jack

Lees ook: Williams heeft wat te vieren in Japan

Lees ook: Coureurs walgen van kraan op circuit

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden