Asfalt Miami op valreep gerepareerd

F1 Miami Grand Prix overzicht bovenaanzicht YouTube screenshot

Door officials van de Grand Prix van Miami zijn de laatste beschadigingen aan de baan hersteld. Dat gebeurde van donderdag- op vrijdagnacht op het circuit. Donderdag werd de schade opgemerkt, waarna er gelijk actie is ondernomen. 

Nog voor de Formule 1 wagens de eerste rondjes over het nieuwe circuit hebben verreden, was er al schade aan de baan. Donderdag werden een aantal van deze plekjes ontdekt, waardoor er een nachtje doorgewerkt moest worden om het probleem voor de eerste vrije training te verhelpen. Inmiddels ligt de baan er weer goed bij en kan het Formule 1-weekend op vrijdag met de eerste vrije training worden afgetrapt. 

Schadeplekken

In bocht 7 en bocht 17 werd de schade opgemerkt. In bocht 7 werden een paar kleine schadeplekjes gevonden, die vrij snel gerepareerd konden worden. In bocht 17 werd een paar meter buiten de apex een aantal schadeplekjes ontdekt, die de medewerkers ook weg hebben weten te werken. Er is vanuit de organisatie van de grand prix geen zorgen voor eventuele beschadigingen aan de rest van het circuit. 

De Formule 1 is dit weekend voor het eerst op het Miami International Autodrome. Buiten het Formule 1-spektakel zelf, is er voor de fans voor genoeg entertainment gezorgd met bekende artiesten. De eerste vrije trainingen van het weekend vinden vrijdagavond plaats. De eerste vrije training is in Nederland om 20:30 uur te zien. 

Lees ook: FIA: F1-teams moeten controleren op sieraden bij coureurs

Lees ook: Drive to Survive bevestigt vijfde en zesde seizoen

Lees ook: Jeroen Bleekemolen over GP Miami: Spannend weekend voor de boeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden