Jeroen Bleekemolen over GP Miami: Spannend weekend voor de boeg

door Coert Gillissen
Jeroen Bleekemolen

Dit weekend rijdt de Formule 1 voor het eerst op de straten van Miami. Zet Max Verstappen de goede lijn van Imola voort en kan hij het gat naar Charles Leclerc verder verkleinen? Jeroen Bleekemolen blikt voor Grand Prix Radio vooruit op de Grand Prix van Miami.

Na Detroit, Phoenix en Long Beach is de GP van Miami het volgende Amerikaanse stratencircuit dat op de F1-kalender prijkt. Bleekemolen verwacht opnieuw een mooie strijd tussen Ferrari en Red Bull. In Imola gingen de RB18's van Max Verstappen en Sergio Pérez beter om met de bandenslijtage, maar dat geeft geen garantie op het hagelnieuwe asfalt van het circuit in Florida. Bovendien is de baan voor iedereen onbekend, al hebben de teams flink getraind in de simulatoren van hun fabriek. Het zal daardoor een zeer onvoorspelbare wedstrijd worden. 

Lauda wint op Long Beach
In 1982 won Niki Lauda de Amerikaanse GP op het circuit van Long Beach

Door de simulaties hebben de teams enig idee waar ze snelheid en downforce nodig hebben, want de baan rond het Hard Rock-stadion bestaat uit lange rechte stukken en snelle bochten, maar ook uit krappe en zeer langzame chicanes. Met name in de laatste sector bevinden zich lastige bochten. In de set-up zijn dus verschillende combinaties mogelijk. 

Pakt Red Bull stijgende lijn door?

Na de maximale score van Verstappen in Italië kan hij ook in de eerste Amerikaanse race van het seizoen weer alles goed doen. De wereldkampioen kan zich snel aanpassen en vanwege het nieuwe circuit is dat zeer gunstig voor de Nederlander. De Red Bull ligt Pérez zeer goed dit seizoen, dus ook hij kan goed vooraan meedoen. Tevens kan McLaren tonen dat ze hun problemen definitief te boven zijn gekomen. In Imola pakte Lando Norris het eerste podium van het jaar en in Miami kan het Britse team bewijzen dat dat geen toevalstreffer was. 

red Bull Imola

Kortom, het wordt het een spannende Grand Prix van Miami. Op het moment is het weer goed en het wordt het een droog weekend. In Florida kan het weer echter razendsnel omslaan, dus alle teams moeten rekening houden met een regenbui.

De gehele preview van Jeroen Bleekemolen is ook te horen op Grand Prix  Radio. 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Miami

Lees ook: Yuki Tsunoda vindt derde sector Miami "Formula E-achtig"

Lees ook: Pierre Gasly kijkt uit naar weekend zonder Sprint

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden