Gasly kijkt uit naar weekend zonder sprint

04 mei 2022 door Tim Koenders
Pierre Gasly in de paddock Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

Pierre Gasly kijkt uit naar weer een normaal Formule 1 weekend in plaats van één met een sprint en wisselende weersomstandigheden. Door het andere format heeft het team de meegenomen updates in Imola niet goed kunnen testen.

Het vierde grand prix weekend van 2022 op Imola was anders dan de andere weekenden. Tijdens het weekend werd er voor de vierde keer in de historie van de Formule 1 een sprint verreden op zaterdag. Als voorbereiding op de sprint heeft ieder team slechts twee vrije training. Na de eerste training staat direct de kwalificatie op het programma. AlphaTauri had tijdens het thuisweekend in Italië verschillende updates meegebracht. Doordat er minder tijd was om te trainen heeft het team ook minder tijd gehad om de updates te testen. Ook de wisselende weersomstandigheden zorgden ervoor dat dit moeilijker mogelijk was. Pierre Gasly hoopt er dit weekend in Miami achter te komen of en hoe goed de updates echt zijn voor de auto.

Pierre Gasly AlphaTauri
Foto: Red Bull Content Pool (Dan Mullan / Getty Images)

Potentie

“Ik kijk echt weer uit naar een normaal Formule 1 weekend met drie vrije trainingen. Met die drie trainingen kunnen we pas echt conclusies trekken over de nieuwe onderdelen.” Dat liet Gasly op de officiële website van zijn team weten. “Yuki heeft op Imola laten zien dat de auto werkte. Er zit duidelijk veel potentie in deze auto.” Teamgenoot Yuki Tsunoda wist de Grand Prix van Emilia-Romagna namelijk als zevende te finishen. Kijkend naar het circuit in Miami verwacht Gasly dat er wel wat mogelijk is. “Het is zake dat we een weekend hebben zonder al te veel problemen met een goede kwalificatie. Al verwacht ik dat inhalen goed te doen is op het nieuwe circuit.”

Lees ook: Strategische motorwissel voor Charles Leclerc

Lees ook: Zak Brown: Geen haast bij contractbesprekingen met Ricciardo

Lees ook: Mercedes gebruikt Miami om te experimenteren

04 mei 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen