Zak Brown: Geen haast bij contractbesprekingen met Ricciardo

Zak Brown bij McLaren Extreme E 2022

Zak Brown gaat later dit jaar pas met Daniel Ricciardo om de tafel om te praten over een eventuele contractverlenging bij McLaren. De algemeen directeur van het team heeft geen haast omdat Ricciardo tot en met 2023 heeft getekend. Hij wil wel graag een langetermijnsplan klaar hebben, ook met het oog op IndyCar-coureurs Pato O'Ward en Colton Herta. 

In de F1 Nation-podcast zegt Brown dat hij O'Ward en Herta ook zeker wil meenemen in zijn beslissingen over het stoeltje naast Lando Norris. O'Ward reed de young drivers test in Abu Dhabi vorig jaar en Herta zal dit seizoen een vrije training voor het team rijden. Beide IndyCar-coureurs zijn geïnteresseerd in een overstap naar de Formule 1. Maar ondanks dat wil Brown nog niet op de zaken vooruit lopen en het team dwingen een beslissing te maken: "Ik denk niet dat je ooit te vroeg kan plannen, maar er is geen haast."

Daniel Ricciardo en Andreas Seidl op de grid voor de race Imola 2022
Foto: McLaren Media Centre

Positieve vooruitgang

In de podcast prees Brown de vooruitgang die Ricciardo dit jaar heeft geboekt in vergelijking met afgelopen seizoen. Hij zegt dat hij duidelijk een verbetering ziet in de manier waarop de Australiër dit jaar dingen aanpakt. Hij denkt ook dat de coureur zich meer op zijn gemak voelt bij het team. De algemeen directeur benadrukt ook dat zijn relatie met teamgenoot Norris nog altijd even goed is als daarvoor. 

Wel denkt Brown dat Ricciardo nog steeds niet 100% vertrouwen heeft in de auto, maar dat dit jaar zijn racedagen enorm sterk zijn. Ook is hij blij dat de Australiër dit jaar weer terug naar zijn thuisland kon reizen voor een race waar hij omringt werd door familie. Dat heeft volgens hem veel goeds gedaan en dat brengt ook positiviteit mee in het team. "Wij zijn erg blij om Daniel op de top van zijn kunnen te zien presteren", aldus Brown.

Lees ook: Lewis Hamilton is blij met populariteit van F1 in Amerika

Lees ook: Tony Brooks overlijdt als laatst overgebleven winnaar van jaren 50

Lees ook: F1 aan Tafel: Misschien moet Mercedes een nieuwe auto bouwen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen