Drive to Survive bevestigt vijfde en zesde seizoen

door Coert Gillissen
Netflix

Netflix en Formule 1 bevestigen dat de populaire Formula 1: Drive to Survive verlengt is voor een vijfde en zesde seizoen. Het vierde seizoen, dat in maart gepubliceerd werd, trok tot nog toe de meeste kijkers aan en stond in 56 verschillende landen in de Top 10.

De verlenging betekent dat de show in ieder geval tot 2024 doorgaat. Het filmen voor het vijfde seizoen was al begonnen, maar op de donderdagavond voor de Grand Prix van Miami bevestigen F1 en Netflix officieel dat de hitserie twee nieuwe seizoen krijgt. 

LH44 Melbourne interview
Foto: Mercedes AMG F1

Sinds de start in 2019, die inzicht gaf in het 2018-seizoen, heeft de serie een explosie aan interesse voor de Formule 1 opgewekt. Het succes heeft er mede voor gezorgd dat vanaf 2023 de F1 maar liefst drie Amerikaanse races op de planning heeft staan, in Austin, Miami en Las Vegas. 

Niet zonder controverse

De serie kent enorme successen dankzij het drama dat in beeld wordt gebracht. Enkele fans en coureurs vinden dat Netflix daarin té ver doordraaft en rivaliteiten tussen coureurs creërt die niet bestaan. Hierdoor geeft Max Verstappen geen interviews aan Netflix. De wereldkampioen is van mening dat zijn woorden uit verband worden getrokken en werkt niet mee aan de productie van Drive to Survive. Ook Lando Norris heeft gelijkstemmige kritiek geuit op de producenten. F1-CEO Stefano Domenicali wil daarom met coureurs en Netflix in gesprek om de gedramatiseerde scènes te bespreken en te voorkomen dat de afleveringen te veel afwijken van de realiteit. 

 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Miami

Lees ook: Yuki Tsunoda vindt derde sector Miami "Formula E-achtig"

Lees ook: Pierre Gasly kijkt uit naar weekend zonder Sprint

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen