FIA: F1-teams moeten controleren op sieraden bij coureurs

door Zus Veldkamp
FIA_Turkey09_418_7

De FIA wil dat er actief gecontroleerd wordt op het dragen van sieraden en het juiste ondergoed. Dit moeten ze nu opnemen in hun controle indiening elk raceweekend. Dit laat Niels Wittich weten aan Autosport.

Met de komst van twee nieuwe wedstrijdleiders worden de regels streng aangehouden. Zo is het verboden om sieraden te dragen en moeten coureurs het juiste brandveilige ondergoed, waaronder hun balaclava, sokken en handschoenen, aanhebben. Nu moeten F1-teams hun coureurs erop controleren en het meenemen in hun controle indiening. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

 

Reminder

Deze extra stap met betrekking op deze regels is een reminder voor de teams. Zo wordt het een coureur onmogelijk gemaakt om stiekem nog sieraden te kunnen dragen. De coureurs snappen de bezorgdheid van de FIA, maar ze trekken het pushen van de FIA wel in twijfel. Zo heeft Lewis Hamilton al aangegeven dat hij sieraden heeft die hij niet af kan doen mits ze kapot gemaakt worden. Ook snapte hij niet dat de FIA op deze kleine dingen aan het letten is. 

Brandveiligheid

Het dragen van sieraden onder het brandveilige ondergoed zorgt ervoor dat je minder goed beschermt bent. "Metalen objecten, zoals sieraden, kunnen als ze in contact komen met de huid bescherming tegen hittetransmissie verminderen en zo wordt het risico op brandwonden tijdens een brand verhoogd", aldus Niels Wittich. Het dragen van sieraden kunnen medische interventies ook hinderen. "In het slechtste geval kunnen sieraden ook smelten, wat een medische behandeling in de weg staat", vertelt Wittich. De verantwoordelijkheid ligt bij de teams, maar dat sluit niet uit dat de FIA geen willekeurige controles uit gaat voeren.

Lees ook: Drive to Survive bevestigt vijfde en zesde seizoen

Lees ook: Jeroen Bleekemolen over GP Miami: Spannend weekend voor de boeg

Lees ook: Yuki Tsunoda vindt derde sector Miami Formula E-achtig

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden