Aston Martin AMR23 gepresenteerd in nieuwe fabriek

AMR23

Een heugelijke dag voor Aston Martin. De AMR23, de nieuwe Aston Martin voor het seizoen 2023, is in de gloednieuwe fabriek in Silverstone onthuld. 

In mei wordt de fabriek officieel in gebruik genomen, maar desalniettemin besloot men om de presentatie van de nieuwe auto vanuit het nieuwe hoofdkwartier te doen. Een heugelijke dag dus voor Aston Martin, teambaas Mike Krack en algemeen directeur Lawrence Stroll. En met de komst van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso hoopt Stroll op hernieuwde energie, want 2022 was een seizoen met twee gezichten voor het team uit Silverstone. De eerste seizoenshelft was namelijk dramatisch met 0 punten uit drie wedstrijden. Aston Martin stond zelfs op de laatste plaats na de Grand Prix van Australië, maar naarmate het seizoen vorderde ging het steeds wat beter draaien. Maar het was net té laat, want Aston Martin kwam één punt tekort om zesde te worden in het constructeurskampioenschap. 

Voor 2023 is het doel simpel: best of the rest wordenOm dat te bewerkstelligen, hebben ze Fernando Alonso, die bij Alpine te horen kreeg dat hij eigenlijk te oud was, vastgelegd. Lance Stroll is uiteraard gebleven en met dit duo hoopt Aston Martin op betere tijden in 2023. 

AMR23 3

Lees ook: Fernando Alonso: Ik wil iedereen verslaan

Lees ook: McLaren en Honda praten weer over samenwerking

Lees ook: Eerste nieuwe Formule 1-auto's op het asfalt

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden