Eerste nieuwe Formule 1 auto's op het asfalt

door Tim Koenders
Red Bull Racing RB19

Alfa Romeo, Haas en Red Bull Racing hebben de eerste meters met de nieuwe bolides gemaakt. Max Verstappen kwam geen gekke dingen tegen en liet weten dat de dag soepel verliep.

We zitten op dit moment in de periode van de presentaties van de nieuwe Formule 1 auto’s voor het aankomende seizoen. Al vier teams hebben de nieuwe auto voor het Formule 1 seizoen van 2023 gepresenteerd. Drie van die teams zijn ook al het asfalt opgegaan met de nieuwe bolides. Alfa Romeo reed de eerste meters op Circuit de Barcelona-Catalunya. Haas en Red Bull Racing kwamen in actie op Silverstone.

Red Bull Racing

De eerste meters worden gemaakt tijdens een filmdag. Echte conclusies kunnen dan nog niet getrokken worden maar toch kijkt Max Verstappen, die achter het stuur zat van de RB19, terug op een soepele dag. “Ik heb zojuist voor het eerst met de RB19 gereden. Het was natuurlijk een filmdag maar het gaf wel een goede eerste indruk. Alles werkte goed en dat is natuurlijk wat je wil op een dag als vandaag.” Dat liet de wereldkampioen weten op de sociale mediakanalen van het team.

Lees ook: Max Verstappen: willen blijven winnen

Lees ook: Jost Capito besliste zelf over vertrek bij Williams

Lees ook: FIA-president Ben Sulayem stopt met directe betrokkenheid F1

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden