Jost Capito besliste zelf over vertrek bij Williams

door Anouk Ros
Jost Capito tijdens Grand Prix Qatar 2021

Jost Capito is na afgelopen Formule 1-seizoen zelf opgestapt bij Williams. Het leek een spontaan vertrek, maar volgens de Duitser was zijn vertrek altijd al het plan. Hij heeft daarmee twee jaar de leiding gehad over het Formule 1-team van Williams. 

Twee jaar lang heeft Jost Capito de functie als teambaas van Williams vervuld. Naar eigen zeggen is het altijd al het plan geweest om dit niet langer dan twee of drie jaar te doen, maar hij vindt het ook niet gek dat het nieuws voor de buitenwereld als een verrassing kwam: "Van buitenaf heb je daar natuurlijk niet echt goed zicht op, maar ik heb altijd gezegd dat ik dit twee, maximaal drie jaar wilde gaan doen." En met de alsmaar groeiende kalender leek de werkdruk aardig op te lopen. "Er zijn inmiddels zoveel races dat het allemaal best vermoeiend is geworden en het duurt sowieso meer dan twee of drie jaar om een team terug te brengen naar de top", aldus Capito tegenover AutoBild.

Jost Capito - rug - Monaco2022

Veelbelovende vervanging

Williams heeft James Vowles bij Mercedes weg kunnen halen om de rol van Jost Capito over te nemen. Vowles zal vanaf 20 februari de rol van teambaas op zich nemen. Capito is blij te horen dat Vowles de taken van hem overneemt: "Ik heb eerder nauw samengewerkt met James, net als met Mercedes en hun coureurs. Hij is ongelooflijk bekwaam. Ik mag hem graag. Hij is een goed mens. Uiteraard heb ik hem meteen gefeliciteerd."

Lees ook: FIA-president Ben Sulayem stopt met directe betrokkenheid F1

Lees ook: Alfa Romeo presenteert gloednieuwe zwart-rode C34

Lees ook: F1 aan Tafel: Red Bull komt met opzienbarende auto

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden