Alfa Romeo presenteert gloednieuwe zwart-rode C34

C43_Onboard-Camera_LM_16-9

Alfa Romeo onthulde dinsdagochtend in Zwitserland hun nieuwe C34, met een opvallende zwart-rode livery, voor het komende seizoen. 

Er is veel veranderd tijdens de winterperiode voor het Zwitserse-Italiaanse team. Frédéric Vasseur ging naar Ferrari waarna nieuwe CEO Andreas Seidl ervoor koos om geen directe vervanger voor hem aan te stellen maar Alessandro Alunni Bravi de rol van 'teamvertegenwoordiger' te geven.

Transformatie aan achterkant

Maar ook op techisch gebied zijn er duidelijke veranderingen. Technisch directeur Jan Monchaux wees tijdens de onthulling op "een grote verandering" aan de achterkant met een nieuwe ophanging, afkoelingssysteem en versnellingsbak.

Alfa Romeo hoopt met de C43 een grote stap te maken ten opzichte van vorig seizoen. Na een sterke start had het team in de tweede helft van vorig seizoen meer moeite om punten te scoren. Uiteindelijk eindigde het team als zesde bij de constructeurs.

Meer punten, betere resultaten

Net als in 2022 rijden Valtteri Bottas en Guanyu Zhou ook in 2023 voor het team van Alfa Romeo. Bottas gaat gemotiveerd het seizoen in na de nodige "mentale reset" en zegt: "We moeten meer bereiken, zo simpel is het, we moeten altijd streven naar beter, streven naar hoger, het hele team en ikzelf. We moeten altijd blijven verbeteren, dat is wat ons drijft, dus [we] verwachten... consequent blijven, meer punten, betere resultaten."

Lees ook: F1 aan Tafel: Red Bull komt met opzienbarende auto

Lees ook: Williams onthult livery voor FW45

Lees ook: Christian Horner wees Ferrari-aanbod af

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden