FIA-president Ben Sulayem stopt met directe betrokkenheid F1

door Coert Gillissen
Ben Sulayem

FIA-president Mohammed Ben Sulayem zal niet langer direct betrokken zijn bij de dagelijkse bezigheden van de Formule 1. Volgens de FIA is dit een geplande actie.

De laatste tijd was Ben Sulayem de spil van spanning tussen de FIA en de F1. De FIA wilde, onder Ben Sulayems leiding, coureurs verbieden om politieke statements te uiten en later tweette Ben Sulayem over een "opgeblazen prijskaartje" van de sport, waarmee hij volgens de FOM en Liberty Media zijn boekje te buiten ging. De FIA mag zich namelijk niet bemoeien met de commerciële rechten van de sport. 

Mohammed ben Sulayem Horner

Herstructurering

Deze winter heeft de FIA de herstructurering van haar F1-management voltooid, iets dat Ben Sulayem startte naar aanleiding van het onderzoek naar Abu Dhabi 2021. Nikolas Tombazis is nu aangesteld als 'FIA single seater'-baas terwijl Steve Nielsen de rol van sportief directeur zal vervullen. Daardoor hoeft Ben Sulayem zich niet meer bezig te houden met de dag-tot-dag zaken. Hoewel hij wel betrokken zal blijven bij de Formule 1, zal hij zich meer richten op de globale motorsport en mobiliteit. Tombazis zal nu verantwoordelijk zijn voor het dagelijks runnen van de Formule 1.

Lees ook: Alfa Romeo presenteert gloednieuwe zwart-rode C34

Lees ook: Williams onthult livery voor FW45

Lees ook: Christian Horner wees Ferrari-aanbod af

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden