F1 boos na tweets FIA-president over 'opgeblazen prijskaartje' van sport

door Frederique van Grinsven
Formule 1 Colombia

Formula One Management roept FIA-president Mohammed Ben Sulayem terug in een boze brief nadat hij zich in een reeks tweets heeft uitgesproken over het 'opgeblazen prijskaartje' van de sport.

Sulayem reageerde maandag bezorgd op Twitter na berichten over een vermeend bod uit Saoedi-Arabië van 20 miljard dollar om de commerciele rechten van F1 te kopen. 

"Het is onze plicht om te overwegen wat de toekomstige impact zal zijn [...], en welke negatieve impact dit zou kunnen hebben op fans." zegt Sulayem verder.

'Aansprakelijk voor schade'

F1 en eigenaar Liberty Media laten nu weten dat de Emirati ver buiten zijn boekje treedt en dat de tweets kunnen leiden tot een waardevermindering van de sport. Er wordt benadrukt dat de FIA ​​"mogelijk aansprakelijk" is voor enige schade die Liberty Media hierdoor lijdt. 

Advocaten verwijzen in de brief naar een deal uit 2000 tussen toenmalig FIA-president Max Mosley en rechtenhouder Bernie Ecclestone. In het contract staat onder andere dat de FIA ​​zich niet langer zou bemoeien met de commerciële rechten van de sport. Dat contract ligt vast tot het jaar 2100 en ook Sulayem heeft zich hieraan te houden.

Lees ook: Exclusief: De details van de rechtszaak Nyck de Vries

Lees ook: Formule 1 pakt regels voor afgebroken races aan

Lees ook: 24 uur van Daytona met Olav Mol bij Ziggo

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden