Formule 1 pakt regels voor afgebroken races aan

Mohammed ben Sulayem Horner

De FIA is bezig om de regels van het uitdelen van punten bij een afgebroken race aan te pakken. FIA-president Mohammed Ben Sulayem vindt dat de onduidelijkheid weggenomen moet worden met de nieuwe regels.

In gesprek met Motorsport.com liet Ben Sulayem weten dat de regels aangepakt gaan worden. "We zijn zeker bezig om de regels rondom de afgebroken races te veranderen. Onze sportieve directeur, Steve Nielsen, pakt dit op en is van plan dit te verduidelijken." Steve Nielsen is een nieuwe toevoeging aan het managementteam van de FIA en moet het sportieve deel op zich nemen.

Japan

De regels kwamen in opspraak na de onduidelijkheid na afloop van de race in Japan. Met name de FIA kreeg de wind van voren onder de fans. Ben Sulayem vindt dat de gebeurtenissen in Japan, onterecht bij de FIA op het bordje zijn gekomen. "De teams hebben dit goedgekeurd. Zij wilden deze regels. Het is na de race op ons bordje gekomen, maar dat vind ik niet eerlijk. Ik kan daar best boos om worden."

Max Verstappen tweede wereldtitel Japan 2022

Huidige regels

Het ging in Japan niet echt om de titel van Verstappen, maar om hoe deze tot stand kwam. In een afgebroken race zouden er minder punten uitgedeeld worden, maar aangezien de race op Suzuka onder een finishvlag werd afgerond werden de volle punten toegekend. Dit was tijdens de race erg onduidelijk onder de fans. In een afgebroken race zou de Nederlander zijn titel niet in Japan behaald hebben.

Lees ook: George Russell: Lewis en ik moeten elkaar blijven respecteren

Lees ook: Daruvala naar MP Motorsport, Formule 2 grid compleet

Lees ook: 24 uur van Daytona met Olav Mol bij Ziggo

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden