Aston Martin-coureurs hebben verschillende reden voor minder kwalificatieresultaat

Foto Aston Martin

Fernando Alonso en Lance Stroll eindigden als tiende en veertiende tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas. Volgens het rijdersduo van Aston Martin had er niet veel meer in gezeten. Volgens Alonso lag dat aan het asfalt, terwijl Stroll het heeft over het missen van snelheid op de rechte stukken.

Waar Aston Martin twee weken geleden, tijdens het raceweekend in Brazilië, in zowel de kwalificatie als de race met beide auto's in de top vijf eindigde, zo anders is het weekend tot dusver voor het Britse team in Las Vegas. Lance Stroll strandde in Q2 en eindigde op P14, waar Alonso wel Q3 wist te halen, maar de Spanjaard kwam niet verder dan een tiende plek. Beide coureurs waren tevreden met hun ronden tijdens de kwalificatie, maar hebben na de kwalificatie een andere reden voor het mindere kwalificatieresultaat. Zo heeft Alonso het vooral over het asfalt van het Las Vegas Strip Circuit. "Ik was blij met mijn beide ronden in Q3", zo verklaart Alonso tegenover F1.com. "We eindigden ongeveer een halve tiende van de zevende positie, dus het was allemaal erg krap. Toen we hier kwamen, dachten we dat dit circuit niet zo goed bij ons pakket zou passen door de hoge snelheden op de rechte stukken. De locatie hier is indrukwekkend en daar hebben ze goed werk mee geleverd. Ik denk dat het enige probleem voor ons het asfalt is, dat niet zoveel grip biedt, dus misschien dat daar in de toekomst naar kan worden gekeken. Maar tot nu toe is het erg leuk om in Vegas te racen", aldus de Spanjaard.

Stroll wijst na de kwalificatie, in tegenstenstelling tot Alonso, juist wel naar het gebrek aan snelheid van de Aston Martin op de rechte stukken. "Ik voelde me vandaag redelijk goed in de auto en was blij met mijn laatste ronde. Maar ik denk dat we in Q2 gewoon een beetje snelheid op de rechte stukken misten. Dat kan uiteindelijk het verschil zijn tussen uitgeschakeld worden en doorgaan naar Q3, zeker als het veld zo dicht op elkaar zit", zo verklaart Stroll tegenover F1.com.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

 

Alonso één plek naar voren, Stroll vijf plekken teruggezet

Beide Aston Martin-coureurs zullen echter niet starten op de positie waarop ze zich gekwalificeerd hebben. Alonso start niet vanaf de tiende, maar vanaf de negende startpositie. De Spanjaard profiteert van een gridstraf van tien plekken voor Ferrari-coureur Carlos Sainz, die motoronderdelen wisselde na het putdeksel-incident tijdens de eerste vrije training. Alonso weet niet wat hij moet verwachten voor de race. "We zijn erg blij met het behalen van Q3 en we gaan zien wat we morgen kunnen gaan doen vanaf P9", aldus Alonso.

Stroll gaat, in tegenstelling tot teamgenoot Alonso, juist naar achter. De Canadees kreeg vijf plekken gridstraf voor het inhalen van Carlos Sainz onder gele vlaggen tijdens de derde vrije training. De gele vlaggen werden gezwaaid na een crash van Williams-coureur Alexander Albon. Stroll denkt dat de race hierdoor lastig gaat worden, maar hij ziet ook kansen. "De race gaat door mijn gridstraf erg lastig worden, maar ik denk dat het tempo goed is in de bochten en dat we onze banden goed kunnen managen. We zullen het beste gaan maken van een lastige situatie en genieten van het racen door de straten van Las Vegas."

 

 

Lees ook: Williams-coureurs zeer tevreden na sterke kwalificatie in Las Vegas

Lees ook: Pierre Gasly na kwalificatie Las Vegas: Voelde me heel goed in de auto

Lees ook: Alfa Romeo-coureurs: Twee auto's in Q3 was mogelijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden