Alfa Romeo-coureurs: Twee auto’s in Q3 was mogelijk

door Tim Koenders
valtteri bottas guanyu zhou 2023 qatar

Valtteri Bottas en Guanyu Zhou eindigden als achtste en als achttiende tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas. Beide coureurs denken dat er voor het team meer in had gezeten.

Guanyu Zhou wist tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas niet uit het eerste deel te komen. “We hadden genoeg snelheid om in het tweede deel van de kwalificatie te komen. Ik kon mijn laatste ronde niet meer rijden. Ik was met Ocon en Verstappen aan het vechten in de laatste chicane. Max reed ineens heel langzaam en op een gegeven moment moesten we wel gaan. Helaas was ik te laat en kon ik mijn ronde niet rijden, terwijl de anderen dat wel konden.” Dat liet Zhou weten tegenover F1.com. “Het is tot nu toe een best lastig weekend. Ik denk dat onze racesnelheid goed is. Hopelijk kunnen we meerdere plaatsen winnen.”

Valtteri Bottas

Teamgenoot Valtteri Bottas deed het een stuk beter. De Fin kwam in het laatste deel van de kwalificatie en zette daar de achtste tijd neer. “Ik ben er erg blij mee, voor ons is dit een heel goed resultaat. Het is jammer dat mijn teamgenoot pech had in Q1, anders was er een grote kans dat we met beide auto’s in de top tien hadden kunnen starten.” De Fin had vond het voorafgaand aan het weekend moeilijk om in te schatten waar het team zou staan. “Normaal hebben we last van drag maar dat is hier niet het geval. Het zijn kleine verschillen en dit keer is dat positief voor ons.”

Lees ook: Max Verstappen: Er kan van alles gebeuren

Lees ook: Carlos Sainz rijdt naar P2 tijdens kwalificatie in Las Vegas

Lees ook: Charles Leclerc na pole position: Ik kon nog harder in Q3

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden