Max Verstappen: Er kan van alles gebeuren

Max Verstappen auto Las Vegas 2023

Max Verstappen is tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas als derde over de streep gekomen. De Nederlander had moeite met de baanomstandigheden. Vanwege de gridpenalty van Carlos Sainz start hij de race vanaf de tweede plek. 

Max Verstappen zette de derde tijd neer tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas. De Red Bull-coureur had veel moeite met de baanomstandigheden. Door de kou is de baan glad en ligt er weinig grip. De Nederlander start de race echter vanaf de tweede plek. Dit vanwege de gridpenalty van Carlos Sainz.

Risico

De beroemde strip van Las Vegas is omgetoverd tot het strijdtoneel voor de Formule 1. Al 40 jaar is er niet meer in de Amerikaanse stad gereden, nu is het veranderd in een stratencircuit. Dat brengt een hoop risico's met zich mee als het aan Verstappen ligt. "Het is koud en glad. Je bent ook nog eens op een stratencircuit en rijdt dicht langs de muren. We nemen dan ook veel risico", aldus Verstappen.

Race pace

Het hele weekend heeft Red Bull moeite met de snelheid over een ronde. Volgens de Red Bull-coureur was dit dan ook het beste resultaat haalbaar in deze omstandigheden. "Het hele weekend missen we al pace over één ronde. Dit is dan ook het beste resultaat wat we gehaald hebben", vertelt de Nederlander. Ondanks dat de race pace er goed uit ziet is Verstappen ietwat voorzichtig. Er kan van alles gebeuren."De race pace ziet er beter uit dus de kansen zijn voor de race beter. Echter, is het de eerste keer hier. Er kan een safety car komen en de rechte stukken zijn lang. Er kan van alles gebeuren."

Lees ook: Charles Leclerc pakt pole position tijdens kwalificatie in Las Vegas

Lees ook: Charles Leclerc na pole position: Ik kon nog harder in Q3

Lees ook: Carlos Sainz rijdt naar P2 tijdens kwalificatie in Las Vegas

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden