Pierre Gasly na kwalificatie Las Vegas: Voelde me heel goed in de auto

pierre gasly 2023 las vegas

Voor het team van Alpine was de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas een dag van twee uitersten. Pierre Gasly wist als vierde te kwalificeren en is zeer tevreden met het onverwacht goede resultaat. Teamgenoot Esteban Ocon is teleurgesteld met zijn resultaat nadat hij zich op P17 kwalificeerde en last kreeg van verkeer.

Pierre Gasly wist zich als vijfde te kwalificeren en zal de Grand Prix van Las Vegas uiteindelijk vanaf de vierde plek starten vanwege de gridstraf van Carlos Sainz. De Fransman had niet verwacht dat hij zo’n goede kwalificatie zou hebben. ''Ik ben echt heel blij. Dit resultaat kwam zo onverwacht. Ik begon aan dit weekend en de kwalificatie met het idee dat dit waarschijnlijk het moeilijkste weekend en de moeilijkste sessie van het seizoen zou worden. Ik heb er ook geen verklaring voor, ik voelde me gewoon heel goed in de auto. Ik heb een aantal van mijn beste ronden van het jaar kunnen rijden en ik heb precies op de limiet gereden. Ik ben erg blij, het team heeft me een goede auto gegeven. Ik hoop dat de auto in de race net zo snel is. Ik ben erg tevreden met wat het team vandaag gedaan heeft. Ik ga mijn best doen en hopelijk kan ik het team nog een keer verrassen,'' aldus Gasly tegen F1.com.

'Het zit echt niet mee'

Esteban Ocon had minder geluk tijdens de kwalificatie en kwalificeerde zich uiteindelijk op P17. De Fransman koos er in Q1 voor om Max Verstappen in te halen, waarna Verstappen Ocon in bocht één vervolgens direct weer inhaalde. Naar eigen zeggen verloor Ocon daar zoveel tijd mee dat het niet meer mogelijk was om een goede ronde neer te zetten. De Fransman is dan ook niet blij met zijn kwalificatieresultaat, zo laat hij weten aan F1.com. ''Het zit echt niet mee dit seizoen. We hebben altijd pech als het gaat om penalty's, incidenten op de baan en botsingen met anderen. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Als we naar de data kijken, had ik makkelijk door kunnen gaan naar Q2. Na bocht één bleef ik pushen voor het geval ik zou verbeteren, en dat lukte bijna. Het zou een veelbelovende kwalificatie moeten worden, maar het is zoals het is. Onze snelheid op de rechte stukken is goed, dus hopelijk kunnen we die snelheid morgen gebruiken. Hopelijk kunnen we wat auto’s inhalen en in de punten eindigen.''

Lees ook: AlphaTauri-coureurs ontevreden over kwalificatie in Las Vegas

Lees ook: Max Verstappen: Er kan van alles gebeuren

Lees ook: Haas-coureurs tevreden met kwalificatie in Las Vegas

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden