Williams-coureurs zeer tevreden na sterke kwalificatie in Las Vegas

44-saturday-lasvegas Williams-auto-2023

Williams-coureurs Alexander Albon en Logan Sargeant zijn zeer tevreden na de sterke kwalificatie voor het team van Williams in Las Vegas. Met een zesde positie voor Albon en een zevende positie voor Sargeant, heeft het team van Williams zich voor de tweede keer dit Formule 1-seizoen met beide coureurs gekwalificeerd voor Q3. Nu wil het team dit resultaat doortrekken naar de race van morgen.

Het team van Williams is zeer tevreden na de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas. Het team verwachtte voorafgaand aan het weekend al dat de lay-out van het Las Vegas Strip Circuit bij hun auto zou passen. Tijdens de kwalificatie kwam deze verwachting ook zeker uit; Albon wist zich als zesde te kwalificeren en Sargeant als zevende. Beide coureurs zullen zelfs nog een plekje naar voren opschuiven door de gridstraf van tien plekken voor Ferrari-coureur Carlos Sainz. Hierdoor zullen beide Williams-coureurs starten in de top zes, en dat is voor het team van Williams de eerste keer sinds de Grand Prix van Rusland in 2016. De Williams-coureurs zijn dan ook erg blij met dit resultaat.

"We hebben vandaag heel goed gepresteerd", zo vertelt Albon tegenover F1.com. "We wisten dat dit circuit bij ons zou passen, maar het is altijd een beetje eng om uiteindelijk ook de verwachtingen waar te maken wanneer er een hype is en de druk erop staat. Ik heb het hele weekend geworsteld met de remmen, en na mijn uitvalbeurt in de derde vrije training moest ik mijn vertrouwen weer een beetje resetten. Ik wil het team dan ook bedanken voor hun harde werk, waardoor de auto klaar was om te kwalificeren."

Logan Sargeant start morgen vanaf P6. Zijn zesde startpositie is niet alleen zijn beste startpositie uit zijn Formule 1-carrière, maar is ook de hoogste startplek voor een Amerikaanse coureur op Amerikaanse bodem sinds Eddie Cheever, die in 1987 in een Arrows als zesde startte in Detroit. Sargeant is dan ook erg tevreden na de kwalificatie. "Vandaag voelde heel goed vanaf de derde vrije training. Ik ben erg blij dat ik de drie afzonderlijke sessies [in de kwalificatie, red] goed heb kunnen uitvoeren en dat we eindelijk het potentieel konden benutten. Om het hier in Vegas te doen, is extra speciaal, en het laat zien dat we hier een geweldige auto hebben. Het was een geweldige dag voor het team", zo vertelt Sargeant tegenover F1.com.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

"We hebben een vervelende auto op de rechte stukken voor anderen"

De Williams-coureurs willen de goede kwalificatie morgen tijdens de race een goed vervolg geven. Daarbij zal graining een belangrijke rol gaan spelen. "Morgen zal alles in het teken staan van graining, met auto's die mogelijk anderhalve seconde langzamer zullen gaan door de graining", zo vertelt Albon. "Vrijdag hadden we wat last van graining, maar we hebben wat aanpassingen aan de afstelling gedaan, die ervoor moeten zorgen dat we minder last van graining krijgen tijdens de race. We moeten het morgen nu gewoon afmaken", zo besluit de Thaise Brit.

"Het belangrijkste is dat we twee auto's vooraan op de grid hebben", zo voegt Sargeant toe. "We hebben een erg vervelende auto op de rechte stukken voor anderen, dus we zullen proberen om dat in ons voordeel te gebruiken. Hopelijk kunnen we dit prestatieniveau voortzetten en een sterke race neerzetten."

 

Lees ook: AlpaTauri-coureurs ontevreden over kwalificatie in Las Vegas

Lees ook: Sergio Pérez: Podium zeker mogelijk

Lees ook: Mercedes-coureurs: Banden strategie gaat een grote rol spelen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden