Mercedes coureurs: banden strategie gaat een grote rol spelen

Mercedes Las Vegas Zaterdag

Gemengde resultaten voor het Mercedes-team tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Las Vegas. Lewis Hamilton slaagde er niet in om Q3 te bereiken en zal moeten starten vanaf de elfde positie voor de race. Aan de andere kant is George Russell tevreden met zijn prestatie in de kwalificatie, waarbij hij zijn Mercedes op de vierde plaats wist te kwalificeren. Vanwege de gridstraf van Carlos Sainz, die als tweede kwalificeerde, schuift Russell op naar de derde startpositie op de grid voor de race.

George Russell presteert opnieuw beter dan zijn teamgenoot in Vegas tijdens de kwalificatie en start morgen vanaf de tweede startrij. "Ik ben absoluut zeer tevreden met de kwalificatie, ik was constant in de buurt. De Ferrari's hadden vandaag een voorsprong op iedereen, maar P4 was zo ongeveer het maximale, bijna gelijk aan P3 met Max. Om morgen als derde te starten, is een fantastische startpositie," vertelt de Brit bij F1.com. Desondanks blijft hij sceptisch over de mogelijkheden tijdens de race. Het is voor de teams nog lastig in te schatten wat de resultaten gaan zijn tijdens de race. Dit komt voornamelijk door de hoge bandenslijtage op het circuit van Vegas. “Niemand weet hoe het zal uitpakken. We hadden eerlijk gezegd moeite met de lange runs en Ferrari lijkt echt een stap voor te zijn, zowel in de kwalificatie als in het racetempo. Dus ik verwacht dat Charles morgen gemakkelijk zal wegrijden. We zullen ons best doen om hem uit te dagen, maar op dit moment ontbreekt het ons nog aan de juiste inzichten voor de banden," voegde hij toe.

 

 

Teleurstelling voor Hamilton

Lewis Hamilton had het moeilijk op de kwalificatiedag in Vegas. Al in de derde vrije training eindigde hij ver achter Russel. Volgens Hamilton is zijn slechtere resultaat te wijten aan het lage niveau van grip op de baan. "Het zag er niet al te best uit, maar het is wat het is. Het is indrukwekkend om Williams zo hoog te zien. We hadden gewoon geen grip, de banden werkten niet gedurende de hele sessie, dus het was niet ideaal. Dat is al langer een probleem voor mij," legt hij uit bij F1.com. "We begonnen het weekend met veel degradatie, net als veel anderen. Dus het zal echt interessant zijn om te zien. Ik heb wat veranderingen aan de auto aangebracht, hopelijk werkt dat tijdens de race," benadrukte hij hoopvol in zijn gesprek met F1.com.

 

Lees ook: Max Verstappen: Er kan van alles gebeuren

Lees ook: Carlos Sainz rijdt naar P2 tijdens kwalificatie in Las Vegas

Lees ook: Charles Leclerc na pole position: Ik kon nog harder in Q3

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden