Sergio Pérez: Podium zeker mogelijk

door Tim Koenders
sergio perez 2023 japan vrijdag

Sergio Pérez kwalificeerde zich als twaalfde voor de Grand Prix van Las Vegas. Door een gridstraf van Carlos Sainz start de Mexicaan als elfde.

Sergio Pérez strijd met Lewis Hamilton om de tweede plaats in het kampioenschap. Het gat tussen de coureurs is op dit moment 32 punten. Zolang Pérez geen gekke dingen doet zou dat genoeg moeten zijn met nog twee races te gaan. Het kan bijvoorbeeld nog misgaan als de Mexicaan twee keer geen punten weet te pakken en Hamilton twee keer op het podium eindigt. De Red Bull-coureur moet op het stratencircuit in Las Vegas van buiten te punten starten. Hij kwalificeerde zich slechts als twaalfde. Gelukkig voor hem kwam Lewis Hamilton ook niet in Q3, de Mercedes-coureur start slechts één plaats voor Pérez.  

Podium

“Het was een hele slechte sessie voor ons. In Q2 waren we eigenlijk te snel klaar met onze ronde, de baan verbeterde zich nog. Het is jammer dat we er niet alles uit hebben weten te halen. We konden de laatste tiende niet vinden, dat is jammer.” Dat liet Sergio Pérez weten aan F1.com. “We gaan ons focussen op morgen, nu kunnen we er niks meer aan veranderen. Hopelijk hebben we een goede raceauto en kunnen we snel door het veld komen. Ik denk dat we de snelheid hebben om op het podium te komen.”

Lees ook: Max Verstappen: Er kan van alles gebeuren

Lees ook: Carlos Sainz rijdt naar P2 tijdens kwalificatie in Las Vegas

Lees ook: Charles Leclerc na pole position: Ik kon nog harder in Q3

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden