Aston Martin: Er was meer mogelijk met onze snelheid

ALONSO_ZONDAG_SUZUKA_JAPAN_2023

Aston Martin eindigde de race in Japan met Fernando Alonso op plek acht. Lance Stroll keerde vroegtijdig terug naar de pits met een probleem aan zijn auto. Dit resultaat zorgt ervoor dat Ferrari verder uit loopt in het gevecht met Aston Martin voor de derde plaats in het constructeurs kampioenschap. 

Beide coureurs startten de race op het Japanse circuit op de zachte band. Dit zorgde ervoor dat beide coureurs een inhaalslag konden maken vanaf de start. Fernando Alonso won hiermee vier plaatsen. Lance Stroll pakte hiermee vijf plaatsen. Het starten op de zachte band leek een goede keuze te zijn tot deze al snel ging slijten. "Het was een goede race. Een geweldige start tot de zesde plaats, en daarna hadden we een goede snelheid in de race. We hebben de strategie misschien niet geoptimaliseerd, misschien stopten we te vroeg. Dat heeft mogelijk het uiteindelijke resultaat beïnvloed, maar we waren snel", vertelt de Spanjaard na afloop van de race bij F1.com. 

Lance Stroll keerde in ronde vierentwintig terug naar zijn garage. Zijn race eindigde door een probleem met een losse achtervleugel. Na zijn goede start zag ook Stroll mogelijkheden tot het behalen van punten. Na niet te hebben geracet tijdens de Grand Prix van Singapore, opnieuw een teleurstellend weekend voor de Canadees. 

 

 

McLaren komt dichterbij in het kampioenschap

Na een verrassend goede  start van het seizoen voor het team van Aston Martin zakken zij de afgelopen periode steeds verder van hun directe concurrentie. Op dit moment staat het team op de vierde plaats in het constructeurs kampioenschap, maar McLaren komt steeds dichterbij. "McLaren is loopt op dit moment een beetje te ver vooruit, we gaan het  zien. Iedereen in de  fabriek werkt  met volle inzet om nieuwe onderdelen voor het einde van het seizoen te brengen, dus we gaan zien wat we daarmee kunnen bereiken.", benadrukt Alonso bij F1.com.

 

Lees ook: Sergio Pérez na afloop: Het was een verschrikkelijk weekend voor mij

Lees ook: Tegenvallend weekend voor Alfa Romeo: Auto was onbestuurbaar

Lees ook: Christian Horner na constructeurstitel: Iedereen is deel van het succes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden