Christian Horner na constructeurstitel: Iedereen is deel van het succes

door Shakyra van den Heuvel
Red Bull.Japan.2023

Tijdens de Grand Prix van Japan heeft Red Bull Racing zijn zesde constructeurstitel gewonnen. Na de overwinning van Max Verstappen hadden zij genoeg punten voor de titel. Met nog zes races te gaan, kan geen enkel team hun nog inhalen. "We hebben het beste seizoen dat we ooit hebben gehad", aldus Christian Horner tegenover F1.com.

Na afloop van de race geeft hij toe dat Max Verstappen op een heel ander niveau rijdt dan de rest van de coureurs. "Hij heeft een geweldige en foutloze race gereden, misschien wel de beste van het seizoen", zegt de teambaas tegenover F1.com. Voor Honda is dit ook een speciale dag. Zij bestaan dit jaar 75 jaar en koesteren de samenwerking met Red Bull. "Honda is een geweldige samenwerking voor ons, het is een geweldige partner. Ook de fans hebben ons het hele weekend aangemoedigd, dat is geweldig om te zien", zegt Horner na afloop van de race tegen F1.com. Daarbij is hij ook heel trots op zijn team, niet alleen de mensen die elk raceweekend meereizen, maar ook de werknemers op de fabriek en alle partners. Hij zegt hierover dat iedereen een deel is van het succes dat ze momenteel mogen beleven. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Checo Pérez

Ook vertelt hij wat er met Pérez is gebeurd. "Hij had gewoon zijn weekend niet", geeft Horner toe bij F1.com. Bij de start van de race had hij al gelijk schade aan zijn voorvleugel, deze heeft hij gewisseld bij de eerste pitstop van de race. Na het contact met Magnussen heeft hij nogmaals vleugelschade opgelopen met nog een pitstop en vleugel als gevolg. Uiteindelijk is er voor hem besloten om de auto binnen te zetten en de race te staken. 

 

Lees ook: Alpine coureurs zetten na kwalificatie in op strategie tijdens de race

Lees ook: Lando Norris pakt P2 op Suzuka: We komen dichterbij

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Japan, Red Bull wint constructeurstitel

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden