Lando Norris pakt P2 op Suzuka: We komen dichterbij

door Frederique van Grinsven
Lando Norris zondag Japan 2022

Lando Norris sleept op Suzuka wederom een P2 in de wacht en leidt zijn teamgenoot Piastri naar een dubbel podium voor het team van McLaren.

"Weer een geweldige dag voor ons, een P2 en een P3," zegt een stralende Norris na afloop van de Grand Prix van Japan. "Mijn start was erg goed. Ik zat bijna naast Max. Max is Max, dus ik had niet veel kans in bocht twee. Maar ik heb het geprobeerd en onze snelheid was extreem sterk in vergelijking met iedereen."

Jagen op Red Bull

De Britse coureur eindigt meer dan negentien seconden achter racewinnaar Max Verstappen, maar toch blijft zijn ambitie onaangetast. Bij de finish zegt Norris over de boordradio: "We gaan achter Red Bull aan."

"We komen dichterbij," vervolgt hij. "We blijven pushen en de vooruitgang die we boeken is behoorlijk indrukwekkend. Ik ben erg trots op het team en de stappen voorwaarts die we elke race maken."

Eerste dubbele podium

In de strijd bij de constructeurs bevindt McLaren zich echter in een gevecht met Aston Martin. McLaren begon aan dit weekend met een achterstand van 78 punten, maar door het dubbele podium is dat verschil nu minder dan 50 punten. 

"Ons eerste dubbele podium, samen met Oscar. Het is zijn eerste podium in de Formule 1, dus felicitaties aan hem."

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Japan, Red Bull wint constructeurstitel

Lees ook: Koning van de Race: Hij heeft wat extra’s daar

Lees ook: Ricciardo en Tsunoda verlengen bij AlphaTauri voor 2024, Lawson reserve-rijder

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden