Ricciardo en Tsunoda verlengen bij AlphaTauri voor 2024, Lawson reserve-rijder

door Shakyra van den Heuvel
Tsunoda Silverstone 2022 Alpha Tauri Peter Fox Getty Images

Ondanks dat Daniel Ricciardo al een aantal weekenden niet beschikbaar is voor de raceweekeinden door een gebroken mdidenhandsbeentje, heeft AlphaTauri gekozen om zijn en Tsunoda's contract te verlengen voor 2024. "We kiezen voor ervaring, dat is essentieel voor volgend jaar", aldus Alpha Tauri bij F1.com.

Ricciardio mocht in het zitje van AlphaTauri plaats nemen doordat Nyck de Vries was ontslagen bij het team vanwege slechte resultaten. Tijdens de race van Hongarije mocht hij weer voor het eerst plaatsnemen. Doordat hij in Zandvoort geblesseerd raakte, hebben we nog niet veel van hem kunnen zien. Ondanks deze situatie heeft het team van AlphaTauri besloten het contract van Ricciardo te verlengen door zijn berg aan ervaring. "We kiezen momenteel ervaring boven talent", zegt Helmut Marko bij F1.com.

Ook het contract van Yuki Tsunoda wordt in 2024 verlengd. Het zal zijn vierde jaar worden met de Italiaanse renstal. "We zijn zeer tevreden met de ontwikkeling die Yuki de afgelopen twee jaar heeft laten zien", geeft AlphaTauri toe bij F1.com. Ook geven zij aan dat Tsunoda een groot natuurtalent is en een constante verbetering laat zien. AlphaTauri concludeerde daarom ook dat dit drivers-duo de perfecte combinatie is voor 2024.

 

 

Reacties Ricciardo en Tsunoda

Uiteraard waren beide coureurs enthousiast over hun contractverlenging. "Ik ben blij dat ik kan aankondigen dat ik bij Scuderia Alpha Tauri kan blijven in 2024. Ik kijk er naar uit om te vechten en samen te werken met het team en Daniel", aldus Tsunoda. Ook Ricciardo kijkt uit om weer te rijden. "Ik ben enthousiast om weer samen te rijden met Yuki [Tsunoda] en mijn weg te vervolgen bij AlphaTauri". Doordat nu de line-up compleet is voor 2024, betekent dit voor Liam Lawson dat er op dit moment nog geen plek is voor hem. Hij blijft reserve-rijder voor zowel Red Bull Racing als AlphaTauri. 

 

Lees ook: Verstappen snelste in eerste vrije training in Japan

Lees ook: Lewis Hamilton verwacht wederom dominant weekend Red Bull

Lees ook: FIA erkent fouten voor reprimande Verstappen tijdens de GP van Singapore

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden