Lewis Hamilton verwacht wederom dominant weekend Red Bull

Red Bull Racing

Lewis Hamilton gaat ervan uit dat Red Bull weer de overhand zal hebben bij de Grand Prix van Japan en hij suggereert dat er iets niet klopt als Red Bull de Formule 1-race op Suzuka niet ruimschoots zou winnen.

In Singapore presteerde Red Bull ondermaats, zowel in de kwalificatie als tijdens de race, toch heeft Lewis Hamilton hoge verwachtingen van Red Bull in Japan en denkt dat ze minstens 30 seconden voor de rest van het veld moeten eindigen. Hij prijst ook het team van Red Bull voor hun prestaties dit seizoen en hoopt dat Mercedes niet te ver achter zal liggen in Suzuka.

 

 Teleurstelling Red Bull in Singapore

In Singapore speelden Max Verstappen en Sergio Pérez geen rol in de overwinning. Het duo slaagde er niet in om met hun dominante auto het laatste gedeelte van de kwalificatie te bereiken. Tijdens de race ging het iets beter, maar het was zeker niet de Red Bull die iedereen kent van dit seizoen. "We hebben nog geen duidelijk inzicht in waarom we in Singapore zo teleurstellend hebben gepresteerd," Stelt Sergio Perez tegen F1.com. "Hoewel we kleine aanknopingspunten hebben gevonden, is de exacte reden nog niet bekend. Het doel voor ons is om hier te winnen en op dit circuit moet dat lukken.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

 

Hamilton hoge verwachtingen van Red Bull

Mercedes coureur Lewis Hamilton heeft dit weekend enorme verwachtingen van Red Bull en stelt dat als Red Bull niet minimaal 30 seconde voor de rest van het veld finisht iets achterhoudt. "Ik zou denken dat als ze niet 30 seconden voorliggen zoals ze in het verleden hebben gedaan, er iets aan de hand is. Die auto zou hier in Suzuka geweldig moeten zijn.” Zo laat Hamilton F1.com weten. Toch kijkt Hamilton met interesse naar de Red Bull en geeft hij ook zijn complimenten aan het team. “ Het is mooi om de auto in het algemeen te zien rijden. Normaal gesproken kom je hier en is het prachtig om de rondes te zien die zijn doen op dit circuit. Het hele team levert een geweldige prestatie met het pakket en de auto die ze hebben.” Hamilton hoopt toch binnen 30 seconden te zitten van Red Bull en Max Verstappen. "Het zal interessant zijn om te zien hoe het weekend verloopt. Ik hoop dat ze niet zo snel zijn als het 30-seconden verschil. We werken erg hard om te blijven ontwikkelen en onze auto stukje bij beetje beter te maken. Ik hoop dat we dit weekend niet vreselijk ver achterliggen.”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Japan

Lees ook:  Mclaren-coureur Oscar Piastri verlengt contract tot en met 2026

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op de Grand Prix van Japan

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden