FIA erkent fouten voor reprimande Verstappen tijdens de GP van Singapore

door Irene Lenting
Verstappen_Singapore_Zondag_2023_auto

De FIA heeft dit weekend aan de Formule 1-teams toegegeven een fout te hebben gemaakt tijdens de Grand Prix van Singapore. Verstappen hinderde tijdens de kwalificatie Alpha Tauri’s Yuki Tsunoda in één van zijn kwalificatie ronden. De Nederlander nam verantwoordelijkheid voor zijn acties en verwachtte zelf een gridstraf te ontvangen. De FIA gaf hem echter enkel een reprimande.

Na veel ophef rondom het incident in Singapore laat de FIA van zich horen. Zij bevestigen hun fout. Verstappen had volgens de regels een standaard gridstraf moeten krijgen van drie plaatsen, waardoor hij van plek 11 naar plek 14 zou zijn gezakt, meldt Motorsport.com. De Nederlander verwachtte zelf een gridstraf te ontvangen en nam zijn verantwoordelijkheid voor het voorval met Tsunoda. 

De beslissing van de FIA zorgde voor verbaasde gezichten binnen de concurrerende teams,  aangezien incidenten waarbij een coureur wordt gehinderd tijdens de kwalificatie meestal leiden tot een gridstraf. Verschillende teams vertegenwoordigers bezochten de stewards om hier vragen over te stellen. 

De FIA geeft nu toe fout te hebben gehandeld in Singapore. Het incident met de Nederlander wordt uit de database van de FIA verwijderd om te voorkomen dat het als referentie wordt gebruikt door stewards bij het nemen van beslissingen.

 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Japan

Lees ook: Max Verstappen opnieuw de snelste in tweede training Japan

Lees ook: Christian Horner: Slecht weekend komt niet door technical directive

door Irene Lenting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden