Christian Horner: Slecht weekend komt niet door technical directive

door Patrick Wuite
Perez Singapore 2023

Red Bull kwam er niet aan te pas in Singapore en stelde met een vijfde plaats van Max Verstappen en een achtste plaats voor Sergio Perez teleur. Teambaas Christian Horner ontkent echter dat het mindere weekend komt door de technical directive, die dit weekend in ging.

Red Bull won tot Singapore alle races, maar in de Aziatische stadstaat kwam een einde aan die imposante reeks. In de kwalificatie kwamen Max Verstappen en Sergio Perez niet verder dan een elfde en een dertiende positie en op zondag hadden beide coureurs het opnieuw lastig, maar werd Verstappen na een sterke laatste stint toch nog vijfde en werd Perez, met schade, achtste. Maar waarom had Red Bull het lastig in Singapore? Gelijk werd er een verband gelegd met de nieuwe technische richtlijn omtrent flexibele vleugels, maar volgens teambaas Christian Horner is dat pure onzin.

"Dit was puur een afstellingskwestie. We kunnen de technical directive niet de schuld geven, omdat er niks is veranderd aan de auto. We wisten dat we het hier lastiger zouden hebben, maar zo lastig? Daar waren wij ook een beetje door verrast. De setup was verre van optimaal, zeker in de kwalificatie. Dan werken de banden ook niet en werkt gewoon niks. Maar de technical directive heeft er dus niks mee te maken. 0,0 procent", vertelt Horner aan Motorsport.com.

Max Verstappen Singapore 2023

Lees ook: Frederic Vasseur looft slimme Carlos Sainz

Lees ook: Pierre Gasly blij met P6 in Singapore: Meer konden we niet doen

Lees ook: Jeroen van Inkel en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden