Alpine coureurs zetten na kwalificatie in op strategie tijdens de race

door Irene Lenting
Gasly_17_Japanese_Grand_Prix_Saturday_23rd_September_2023_Suzuka_International_Racing_Course_Japan

Voor het team van Alpine eindigde de kwalificatie in Q2. Pierre Gasly zal de race starten vanaf de twaalfde plaats, gevolgd door teamgenoot Esteban Ocon op de veertiende plaats. Beide coureurs hebben een set harde banden kunnen besparen vanwege het uitvallen in de tweede ronde van de kwalificatie. Het team denkt hier strategisch gebruik van te kunnen maken tijdens de race.

 

Alpine had het tijdens de trainingen op het Japanse circuit moeilijk, met een crash van Pierre Gasly op vrijdag. Hoewel het team had gehoopt op een betere kwalificatiewedstrijd, zien ze kansen om punten te scoren in de race. Het Suzuka-circuit staat bekend om hoge bandenslijtage. Voor de teams reden genoeg om na te denken over een twee stop strategie. Tijdens de kwalificatie heeft het Alpine-team een bandenset kunnen besparen, in de hoop hier tijdens de race de juiste beslissingen mee te nemen. "Het is natuurlijk jammer om buiten de punten te moeten starten, maar we hebben een andere bandenstrategie waarbij we wat meer harde banden hebben gespaard. We zullen zien waar dat ons in de race brengt en of we goede beslissingen kunnen nemen. Hopelijk kunnen we morgen op het circuit wat plaatsen winnen," aldus Ocon bij F1.com.

 

 

 

Pierre Gasly: "Het beste wat we konden doen"

Na de zomerstop is het het team uit Enstone nog niet gelukt om Q3 te bereiken. Het gevoel met de auto is voor beide coureurs uitdagend. Ondanks een kwalificatie buiten de punten geven de coureurs de moed nog niet op. Gasly kwalificeerde zich net als in Singapore op de twaalfde plaats. Daar wist hij zich tijdens de race te verbeteren tot een zesde plaats. "Voor de kwalificatie hebben we het beste uit het huidige pakket gehaald. P12, Helaas zijn we de afgelopen weekenden altijd in deze positie geëindigd. Daar schieten we tekort en missen we net dat beetje extra om in Q3 te komen. Maar morgen kunnen we strijden voor punten," verklaart Gasly aan F1.com.

 

Lees ook: Yuki Tsunoda: Speciaal moment om Q3 te bereiken in thuisrace

Lees ook: Charles Leclerc: Beste rondje van het hele weekend, maar niet genoeg

Lees ook: Aston Martin-coureurs: Hopelijk hebben we een goede race snelheid op zondag

 

door Irene Lenting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden