Charles Leclerc: Beste rondje van het hele weekend, maar niet genoeg

door Shakyra van den Heuvel
Ferrari Sainz Leclerc Austin USGP

Met een vierde plek voor Charles Leclerc en een zesde plek voor Carlos Sainz waren de Ferrari-coureurs niet geheel ontevreden na de kwalificatie in Japan. Wel gaven ze beiden toe dat de auto wat snelheid mist in vergelijking met hun concurrenten. "Het voelde best wel goed in de auto, maar we hebben geen snelheid om het beter te doen", aldus Leclerc tegenover F1.com. 

Carlos Sainz legt uit dat hij gedurende het weekend veel verschillende set-ups heeft geprobeerd maar dat ze uiteindelijk terug zijn gegaan naar de basis set-up. "We hebben heel veel dingen geprobeerd waardoor we de weg een beetje kwijt raakte, daarom zijn we terug gegaan naar de basis", zegt Sainz tegen F1.com. Ook Charles Leclerc geeft aan dat het een lastiger weekend is. "Ik deed mijn beste rondje van het hele weekend in Q3, maar het was gewoon niet genoeg", zegt Leclerc tegenover F1.com.

 

Concurrentie

Gedurende het seizoen laten de auto's van Ferrari een wisselende pace zien op zondag. Charles Leclerc zegt bij F1.com dat ze McLaren zo snel mogelijk moeten passeren, liefst gelijk bij de start. Als dat niet zou lukken, dan zou het volgens de Monegask heel lastig worden om dit op de baan nog goed te maken. Volgens Sainz kunnen we Ferrari beter vergelijken met de snelheid van Mercedes en Aston Martin. 

 

Lees ook: Max Verstappen domineert tijdens kwalificatie Japan

Lees ook: Lando Norris: kleinste fout heeft grootste gevolgen

Lees ook: Oscar Piastri: Om hier op eerste startrij te staan voelt goed

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden