Oscar Piastri: Om hier op eerste startrij te staan voelt goed

oscar piastri 2023 singapore zondag

Oscar Piastri staat op de eerste startrij tijdens de Grand Prix van Japan. De rookie heeft tijdens de kwalificatie de tweede tijd neergezet. Piastri is erg tevreden met de McLaren en de kwalificatie. Toch is hij ook kritisch op zichzelf.

Oscar Piastri heeft de tweede tijd genoteert tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Japan. Dit is de eerste keer dit seizoen dat de rookie de auto op de eerste startrij weet te zetten. Een enorme prestatie, zeker als je bedenkt dat dit zijn eerste seizoen in de Formule 1 is én de eerste keer op het Suzuka Circuit. Hij is erg tevreden met zijn kwalificatie. Al kijkt hij ook kritisch naar zichzelf.

Kritisch

Oscar Piastri rijdt dit weekend met veel updates aan zijn auto. Het zijn dezelfde updates die teamgenoot Lando Norris vorige race in Singapore al uit mocht testen. Die updates lijken aan te slaan, want Piastri heeft tijdens de kwalificatie een tweede tijd gereden. Iets wat een prestatie is, zeker als je bedenkt dat hij een rookie is. Toch is hij ook erg kritisch op zichzelf. "De eerste ronde was erg solide, daar was ik blij mee. Al had ik het beter kunnen doen in de chicane. De tweede ronde was mijn eerste sector goed, maar de tweede sector niet. Daardoor heb ik mijn tijd niet kunnen verbeteren."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Eerste startrij

Dat McLaren op de goede weg is blijkt maar weer uit deze kwalificatie. Tijdens de Grand Prix van Silverstone brachten ze ook een groot updatepakket mee, toen was het resultaat van de kwalificatie bijna identiek aan deze. Echter, startte Norris vanaf P2 en Piastri vanaf P3. De updates lijken dan ook goed te werken en Piastri schat zijn kansen hoog in. "De updates werken goed, dus we hebben zeker een kans hier. We zijn nu tweede en derde, dat is erg solide. Om hier op de eerste rij te staan voelt enorm goed."

Lees ook: Max Verstappen domineert tijdens kwalificatie Japan

Lees ook: Ricciardo en Tsunoda verlengen bij AlphaTauri voor 2024, Lawson reserve-rijder

Lees ook: Verstappen heerst op Suzuka, pakt pole voor GP Japan

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden