Max Verstappen domineert tijdens kwalificatie Japan

Verstappen en Piastri zaterdag Japan 2023

Max Verstappen start de Grand Prix van Japan vanaf pole position. De Nederlander kende vorig weekend in Singapore een lastig weekend, maar lijkt zijn ritme in Japan weer gevonden te hebben. 

Max Verstappen heeft pole position behaald op het Suzuka Circuit in Japan. De Nederlander heeft een imposante tijd neergezet, namelijk een 1:28.877. Met deze tijd stond hij meer dan vijf tiende los van Oscar Piastri, die vanaf P2 start. In Singapore kende Verstappen een lastig weekend, waar hij in de kwalificatie niet verder kwam dan Q2. Het lijkt erop dat de Red Bull-coureur zijn ritme weer gevonden heeft in Japan.

Limiet

Elke kwalificatieronde wist Verstappen wel sneller te gaan. Vaak had hij maar één ronde nodig om de snelste tijd te noteren. Toch zag je wel dat hij echt de limiet aan het op zoeken was. "Het is een fantastisch weekend en zeker in de kwalificatie kunnen we echt de limieten van de auto op zoeken", aldus Verstappen. 

Red Bull heeft goede banden met Japan, mede door de jarenlange samenwerking met Honda. Ook won de Nederlandse coureur hier vorig jaar het wereldkampioenschap. Voor Verstappen voelt het dan ook extra speciaal om hem hier, op het Suzuka Circuit, op pole position neer te zetten. "Om hem hier, in Japan, op pole position te zetten voelt echt fantastisch."

Verbeteringen

In Singapore vorig weekend kende Verstappen en in het speciaal Red Bull een dramatisch weekend. In de kwalificatie kwam Verstappen namelijk niet verder dan een elfde plek. Er is dus een enorme verbetering ten opzichte van vorig weekend. Volgens de Red Bull-coureur heeft dat te maken met de goede voorbereiding voor dit weekend. "We hadden een slecht weekend in Singapore, maar ik voelde door de voorbereiding dat het een goed weekend zou worden. Je probeert altijd kleine verbeteringen te zoeken en die lijken positief uit te pakken."

Lees ook: Verstappen heerst op Suzuka, pakt pole voor GP Japan

Lees ook: Max Verstappen wederom snelste in derde vrije training Japan

Lees ook: Ricciardo en Tsunoda verlengen bij AlphaTauri voor 2024, Lawson reserve-rijder

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden