Lando Norris: kleinste fout heeft grootste gevolgen

lando norris vrijdag 2023 singapore

Lando Norris start de Grand Prix van Japan als derde. De Brit heeft een solide kwalificatie gereden op een circuit wat nog wel eens lastig kan zijn. Hij is dan ook erg tevreden met zijn P3. 

Lando Norris mag de Grand Prix van Japan als derde starten. Ondanks dat de McLaren-coureur niet dichtbij Max Verstappen zijn tijd kwam, heeft hij een solide kwalificatie gereden. Zeker op een circuit wat nog wel eens lastig kan zijn. Hij is dan ook tevreden met zijn P3, maar is ook blij voor zijn teamgenoot Oscar Piastri, die P2 heeft gehaald. 

Lastig circuit

Beide coureurs van McLaren hebben updates aan de auto gekregen. Dat is te zien aan de resultaten, Oscar Piastri start als tweede en Lando Norris als derde. Norris is dan ook meer dan tevreden met dit resultaat. Zeker op een circuit wat lastig kan zijn en waar elk klein foutje hard afgestraft kan worden. "Het is een goede dag, een tweede en derde plek. Piastri heeft goed gereden, mijn complimenten. Ik was tevreden met mijn rondes. Het kan lastig zijn op dit circuit. De kleinste fout heeft de grootste gevolgen."

McLaren vs. Verstappen

Tijdens de Grand Prix van Singapore viel Red Bull enorm terug en meerdere teams zagen dan ook kansen. Maar op het circuit in Japan lijkt het alsof Singapore nooit gebeurt is. Norris hoopt dan ook op een goed resultaat, maar ziet ook in dat het lastig gaat worden met Red Bull. Toch is zijn voornemen om het Verstappen niet makkelijk te maken. "We hopen op een goed resultaat tijdens de race, maar het gaat lastig worden. Verstappen en Red Bull hebben alles onder controle. Tuurlijk gaan we proberen om het lastig te maken voor hem."

Lees ook: Oscar Piastri: Om hier op eerste startrij te staan voelt goed

Lees ook: Max Verstappen domineert tijdens kwalificatie Japan

Lees ook: Ricciardo en Tsunoda verlengen bij AlphaTauri voor 2024, Lawson reserve-rijder

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden