Aston Martin-coureurs: Hopelijk hebben we een goede race snelheid op zondag

Aston Martin zaterdag Mexico 2022

Na afloop van de kwalificatie in Japan was de conclusie al snel gemaakt voor de beide coureurs van Aston Martin. Zowel Stroll als Alonso gaven aan dat ze de topsnelheid missen die ze nodig hebben tijdens een kwalificatie. "Hopelijk hebben we een betere race-pace op zondag", aldus Fernando Alonso bij F1.com.

Voor Lance Stroll was dit wederom geen makkelijke kwalificatie, hij mag vanaf de 17e plek starten op zondag. "Het voelde als een goed rondje, maar gewoon niet snel genoeg", aldus Stroll bij F1.com. Fernando Alonso mag vanaf de 10e plek starten. Beiden geven ze wel aan een goede race snelheid te hebben en daarmee nog een mooi aantal punten binnen te kunnen slepen voor het team. "We moeten racen op ons eigen level en daarmee zijn we hopelijk competitief genoeg", aldus de Spanjaard tegenover F1.com. 

 

Klassement

Sinds vorige week is Fernando Alonso zijn derde plek in het klassement verloren aan Lewis Hamilton. Alonso heeft nu tien punten minder dan de Mercedes-coureur die momenteel een beter seizoen heeft dan vorig jaar. In het constructeurskampioenschap staat Aston Martin op de vierde plek, achter Red Bull, Mercedes en Ferrari. 

 

Lees ook: Max Verstappen domineert tijdens kwalificatie Japan

Lees ook: Ricciardo en Tsunoda verlengen bij AlphaTauri voor 2024, Lawson reserve-rijder

Lees ook:Verstappen heerst op Suzuka, pakt pole voor GP Japan

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden