Yuki Tsunoda: Speciaal moment om Q3 te bereiken in thuisrace

Achterkant van de AlphaTauri Imola 2022

Voor de thuisheld Yuki Tsunoda was het een positieve kwalificatie. Sinds Monaco heeft hij Q3 niet meer gehaald en daarom was het een extra speciaal moment voor hem om dat in zijn thuisland Japan te bereiken. Hij heeft zich gekwalificeerd op een mooie 9e plek. Liam Lawson had het wat lastiger en ging helaas nét niet door naar Q3 en mag vanaf de 11e plek starten. 

Tijdens de vrije trainingen ging het minder makkelijk voor de coureurs van AlphaTauri. Beide gaven ze aan dat ze veel aan het struggelen waren met hun auto. "Met de informatie die we hadden na VT3, hadden we niet gedacht toch nog zo sterk te zijn", aldus Lawson na afloop bij F1.com. Ook Yuki Tsunoda bevestigde de struggles. De Nieuw-Zeelander Lawson gaf ook aan dat hij samen met het team al heel veel banden had gebruikt om er zeker van te zijn dat ze Q1 door konden komen. Het gevolg hiervan was dat Lawson nog maar één set nieuwe banden over had voor Q2, dit was uiteindelijk te weinig om door te kunnen gaan naar het laatste deel van de kwalificatie. 

 

Thuisrace

Voor Tsunoda is de Grand Prix van Japan een thuisrace. Als hem wordt gevraagd naar zijn plan van morgen zegt hij het volgende. "Ik ga vooral genieten van de dag en hopelijk scoren we een aantal punten. Ik kijk er naar uit!", aldus Tsunoda bij F1.com. Lawson gaf aan dat het een lange middag zal gaan worden met hoge bandenslijtage. 'We halen het maximale uit ons pakket en dan zien we het wel".

 

Lees ook: Oscar Piastri: Om hier op eerste startrij te staan voelt goed

Lees ook: Ricciardo en Tsunoda verlengen bij AlphaTauri voor 2024, Lawson reserve-rijder

Lees ook: Lando Norris: kleinste fout heeft grootste gevolgen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden