Sergio Pérez na afloop: Het was een verschrikkelijk weekend voor mij

door Shakyra van den Heuvel
red bull perez spanje

In vergelijking met het dominante weekend van Max Verstapppen, had Sergio Pérez meer moeite met de auto. Het hele weekend had hij al moeite om de snelheid van de Nederlander bij te houden. Ook tijdens de race zat het niet helemaal mee en moest hij zelfs de auto terug in de garage zetten en de race staken. 

Vanaf de eerste ronde had Pérez al schade aan zijn auto, zijn voorvleugel had een tik gekregen waardoor hij naar binnen moest voor een nieuwe voorvleugel. Tijdens de pitstop kwam ook de safety car de baan op vanwege de materialen die op het circuit lagen die van de auto van Bottas kwamen. Pérez sloot niet helemaal achteraan aan waarvoor hij een penalty kreeg van 5 seconden. Wanneer de race eenmaal vervolgd werd, begon hij aan zijn inhaalrace. Eenmaal aangekomen bij Magnussen, hadden ze contact met elkaar waardoor de Haas-coureur spinde en Pérez opnieuw schade had aan zijn voorvleugel. Na een tweede pitstop en weer een nieuwe vleugel, heeft hij samen met het team besloten de race te staken en de auto binnen te zetten. Uiteindelijk heeft hij na wat rondes binnen te hebben gestaan, toch nog een ronde buiten gereden. Al snel kreeg hij te horen dat hij toch maar weer naar binnen moest komen om de auto definitief binnen te zetten. Waarschijnlijk heeft Red Bull dit gedaan om de tweede penalty die hij had gekregen voor het contact met Magnussen, niet mee te nemen naar Qatar. "Het was een verschrikkelijk weekend voor mij. Ik had graag dit weekend afgesloten met een 1-2 voor het team", aldus Pérez tegenover F1.com

 

Aandeel in constructeurstitel

Ondanks zijn uitval tijdens de Grand Prix van Japan, heeft Red Bull toch de constructeurstitel veilig kunnen stellen. "Het is een geweldig team en ik ben trots dat ik een aandeel heb mogen leveren in deze titel. Het is ook een speciale dag voor Honda en het team om hier in Japan eindelijk de titel binnen te halen", zegt Sergio Pérez tegenover F1.com. Momenteel staat hij zelf op de tweede plek in het rijderskampioenschap. Hij heeft zelf ongeveer de helft van de punten dan dat Verstappen momenteel heeft. 

 

Lees ook: Dominante Max Verstappen wint de Grand Prix van Japan

Lees ook: Oscar Piastri: Podium voelt heel speciaal

Lees ook: Lando Norris pakt P2 op Suzuka: We komen dichterbij

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden