Dominante Max Verstappen wint de Grand Prix van Japan

door Shakyra van den Heuvel
Red Bull constructeurstitel Japan 2023

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Japan gewonnen en daarbij ook het constructeurskampioenschap veilig gesteld voor Red Bull. Het gehele weekend was Verstappen dominant wat er ook voor zorgde dat Verstappen een zorgeloze race had. 

Bij de start was hij goed weg, maar ook de beide McLarens hadden een hele goede start. Lando Norris wist zelfs volledig naast Verstappen te komen, maar niet de eerste plaats overnemen. "We hadden een wat lastige start, te veel wheelspin, maar daarna hadden we een vlekkeloze race", zegt Verstappen na afloop bij F1.com. De Nederlander was heel blij met de auto tijdens het gehele weekend. Hij gaf aan dat de auto heel goed werkte op elke compound waardoor er veel mogelijkheden waren tijdens de race. 

"We hebben een ongelofelijk en bizar seizoen. Ik ben trots op iedereen, niet alleen de mensen on track, maar ook op de mensen op de fabriek. Jullie hebben een raket gemaakt", zegt Max Verstappen op de radio tegen zijn team. Het gehele weekend was Red Bull bezig aan een enorm dominant weekend. Elke vrije training wist Verstappen de snelste tijd neer te zetten, daarnaast mocht hij van pole position vertrekken en wist hij vandaag de overwinning binnen te halen. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Constructeurskampioenschap

Ondanks dat Pérez zijn auto terug moest brengen naar de garage, weet Red Bull zijn zesde constructeurstitel binnen te slepen. Met nog zes races te gaan, hebben zij genoeg punten binnen gehaald, dat een ander team niet meer kan inhalen. Ook dit laat de enorme dominantie van het team van Red Bull zien. "Wanneer je over een paar jaar terug krijgt, dan krijg je weer een smile op je gezicht", zegt Verstappen met een grote glimlach op zijn gezicht tegenover F1.com.

 

Lees ook: Alpine coureurs zetten na kwalificatie in op strategie tijdens de race

Lees ook: Yuki Tsunoda: Speciaal moment om Q3 te bereiken in thuisrace

Lees ook: Charles Leclerc: Beste rondje van het hele weekend, maar niet genoeg

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden